Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Verpleegkundigen vinden instellingen vies

Meer dan 60% van de bezoekers op Nursing.nl vindt de eigen instelling vies. Dat blijkt uit een poll op Nursing.nl.
Verpleegkundigen vinden instellingen vies

Zo zegt verpleegkundige Gerrie: ‘Met name de schoonheid van de patiëntenkamers laat veel te wensen over. Een groot stofnest aan het plafond en de onderkant van de bedden. Al wel verschillende malen aangegeven bij leidinggevenden.’

Bloedresten
De poll werd online gezet naar aanleiding van de beelden die ZEMBLA vorige week zondag uitzond. Daarop was te zien hoe strenge schoonmaakregels in ziekenhuizen veelvuldig worden overtreden. Zo worden kamers met MRSA besmette patiënten niet goed schoongemaakt, worden bloedresten op operatiekamers niet gedesinfecteerd, net als apparatuur op de operatiekamers.

Schoonmaakdiva
Na de uitzending troffen de ziekenhuizen die in beeld kwamen onmiddelijk maatregelen om de schoonmaak te verbeteren. In het Harderwijkse St. Jansdal Ziekenhuis komen extra controles op naleving van protocollen, bijscholing en toetsing voor het schoonmaakpersoneel. Bij het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft werd ‘schoonmaakdiva’ Marja Middeldorp ingeschakeld als reactie op de Zembla-uitzending.

Redelijk
62% van de ruim 200 stemmers op Nursing.nl geeft aan dat er bij zijn of haar instelling slecht wordt schoongemaakt. 34% geeft aan dat het redelijk schoon is, maar dat er zeker ruimte is voor verbetering. Slechts 4% van de bezoekers geeft aan dat er bij zijn/haar instelling goed wordt schoongemaakt.

Door: redactie Nursing

6 REACTIES

  1. In ons ziekenhuis wordt ook slecht schoongemaakt . In de weekenden maak ik dan zelf het toilet en wastafel schoon voordat de nieuwe opname komt. Soms komt de schoonmaakdienst pas in de middag de kamers doen vanwege personeelsgebrek. Dus na 30 uur!!!

  2. Lees alle reacties
  3. Ondanks veelvuldige meldingen bij leidinggevende dat kamers, badkamers, bedden en nachtkastjes niet goed schoon gemaakt worden, zie ik helaas weinig veranderen op de werkvloer. Regelmatig schaam ik me als ik een patiënt naar het WC begeleid en merk dat zowel de pot als de vloer onder de ontlasting/bloed/urine zit. Ook de vloer in een ziekenhuis wordt vaak gewoon met een droog doekje schoongemaakt terwijl er regelmatig lichaamsvloeistoffen op worden “gemorst”. Schrijnend.

  4. Ik heb al jaren terug eens voorgesteld of het mogelijk was disposable alcohol houdende doekjes op de toiletten neer te leggen, Zelfs bij een warenhuis wordt beter schoongemaakt, daar zit er soms de gehele dag iemand om na elk toiletbezoek de bril te reinigen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.