Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen winnen prijs voor onderzoek

Vorige week wonnen vier verpleegkundigen een prijs op de Wetenschapsdag voor Zorgprofessionals van Sint Fransiscus Vlietland Groep in Rotterdam en Schiedam.
Linda van Leeuwen
Linda van Leeuwen

Vijftien verpleegkundigen presenteerden hun onderzoeksresultaten in een posterpresentatie en een twee minuten durende pitch.

De eerste prijs voor de Beste Poster ging naar Linda van Leeuwen. Haar onderzoek had als thema ‘geluid op de IC’. De tweede prijs voor de Beste Poster was voor Jolanda van Selst. Zij onderzocht de vraag wat de invloed van etniciteit is op de zwangerschap bij vrouwen met diabetes. De prijs voor de Beste Scriptie ging naar Marleen Alblas. Het onderwerp van haar scriptie was ‘Kwantitatief patiëntenonderzoek naar de begeleiding door verpleegkundigen bij urine-incontinentie.’ Anja van Wijk ontving de prijs voor de Beste pitch, over optimale psychosociale zorg.

Stimulans

De topklinische Sint Franciscus Vlietland Groep bestaat uit het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam en het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. Men stimuleert verpleegkundig wetenschappelijk onderzoek. Om resultaten van verpleegkundig onderzoek te delen, is er jaarlijks een Wetenschapsdag van en voor zorgprofessionals werkzaam bij de ziekenhuisgroep.

EBP summercourse

Als je deelneemt aan Nursings EBP Summercourse, een bootcamp waarin je in één dag kennismaakt met EBP, oefen je in kleine werkgroepjes de vijf stappen van EBP.
– Hoe bepaal je de juiste zoekvraag?
– Hoe beoordeel je wetenschappelijke artikelen?
– Hoe vertaal je evidence naar de praktijk?
Er geldt nu nog een korting van €50,-! Meld je dus snel aan en kom ook op 27 augustus naar de Reehorst in Ede!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.