Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundigen ziekenhuis Delfzijl luiden noodklok

Verpleegkundigen van de spoedeisende hulp (seh) van het ziekenhuis in Delfzijl  luiden de noodklok. Door bezuinigingsplannen zijn ze bang de veiligheid en kwaliteit van zorg niet meer te kunnen garanderen.
Verpleegkundigen ziekenhuis Delfzijl luiden noodklok

De verpleegkundigen deden dit aan de hand van een brief aan de OR van de Ommelander Ziekhuisgroep, zo meldt RTV Noord. Het ziekenhuis maakte onlangs haar bezuinigingsplannen bekend, waaruit bleek dat de afdelingen eerste hulp en cardiologie worden gecombineerd. In de brief schrijven de verpleegkundigen dat ze bang zijn dat er ’s avonds en ’s nachts nog maar een gediplomeerd verpleegkundige aanwezig zal zijn en dat daarmee de kwaliteit van zorg en de veiligheid in het geding komt.

Geschoolde medewerkers
Volgens het ziekenhuis zullen nachtdiensten voortaan opgevuld worden met inderdaad één gekwalificeerde seh-verpleegkundige, aangevuld met basisverpleegkundigen en een ic-verpleegkundige. ‘Er zijn dus voldoende geschoolde verpleegkundigen in de nachtdienst,’ aldus een woordvoerster. Het ziekenhuis laat weten dat er gesprekken gepland staan met de betrokken verpleegkundigen.

RTV Noord
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.