Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen ziekenhuis Meppel voeren actie

Verpleegkundigen van de afdeling obstetrie & gynaecologie in het Diaconessenhuis te Meppel voerden vandaag actie uit protest tegen de dreigende sluiting van hun afdeling.
Verpleegkundigen ziekenhuis Meppel voeren actie

Dat staat te lezen in de Steenwijker Courant. Om hun actie kracht bij te zetten lieten ze bij de hoofdingang van het ziekenhuizen blauwe en roze ballonnen op uit protest tegen de dreigende sluiting van de afdeling acute verloskunde. Onder de ballonnen hingen kleine petitiekaarten die tegen de sluiting ondertekend kunnen worden. Inmiddels hebben meer dan 3100 personen de petitie ondertekend.

Bevallingen naar Zwolle
Zorgcombinatie Noorderboog, waar het ziekenhuis onder valt, kondigde vorige week aan dat ziekenhuisbevallingen op termijn alleen in Zwolle bij de Isala klinieken plaats zullen vinden. ‘We hopen dat de ballonnen richting Isala klinieken in Zwolle zweven,’ zegt een van de verpleegkundigen in de Steenwijker Courant dan ook.

Voorgenomen besluit
Minister Schippers van Volksgezondheid kan zich de ongerustheid van de verpleegkundigen goed voorstellen. In antwoord op Kamervragen schrijft zij dat het nog slechts een voorgenomen besluit is. Op de website van Zorgvisie: ‘De ziekenhuizen en de betrokken verzekeraar geven de garantie dat niet tot verplaatsing van de klinische verloskunde naar Zwolle wordt overgegaan voordat aan een aantal belangrijke randvoorwaarden is voldaan.’

Steenwijker Courant
Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Tegenwoordig kun je ook via Facebook op de hoogte van de laatste nieuwtjes, blogs en expertbijdragen. Ga naar
www.facebook.com/VakbladNursing

Vacature-alert
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures, abonneer je dan op de vacature-alert van NursingBanen.
Ga naar NursingBanen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.