Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleging koppelt EPD aan patiëntenkamerbordjes

Het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft heeft sinds kort digitale patiëntenkamerbordjes die gekoppeld zijn aan het elektronisch patiëntendossier. Verpleegkundigen hoeven de kaartjes niet langer handmatig te vervangen.
Bron: Reinier de Graaf ziekenhuis
Bron: Reinier de Graaf ziekenhuis

De nieuwe bordjes zijn automatisch gekoppeld aan het ChipSoft epd (EZIS). De draadloze, digitale bordjes tonen welke patiënten op een kamer liggen. Verhuist de verpleging een patiënt binnen EZIS naar een andere kamer, dan wijzigen direct beide bordjes.

Schrijffouten geminimaliseerd

Verpleegkundigen hoeven de kaartjes dus niet langer handmatig te vervangen. Tegelijkertijd wordt het risico op verkeerd spellen van namen geminimaliseerd. Ook kunnen verpleegkundigen informatie tonen over de actuele isolatiestatus.

Lay-out aanpassen

Het ziekenhuis beschikt over 284 bordjes, verdeeld over 20 verpleegafdelingen. Per afdeling is het mogelijk een andere lay-out van de bordjes in te stellen en andere informatie weer te geven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.