Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Verpleging volledig over op smartphone en tablet

Verpleegkundigen in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gaan medio volgend jaar volledig werken met smartphones en tablet-computers.
Verpleging volledig over op smartphone en tablet

De eerste pilot op een verpleegafdeling gaat eind dit jaar van start. 

Een smartphone voor alle verpleegkundigen
Volgens het St. Antonius Ziekenhuis zijn zij het eerste ziekenhuis in Nederland dat op grote schaal – 5500 medewerkers in totaal – op deze manier gaat werken. Alle verpleegkundigen krijgen een aan de persoon gebonden smartphone. Hoeveel tablets op één afdeling uitgedeeld worden, moet blijken uit de pilot die eind dit jaar van start gaat. Het ziekenhuis hoopt het nieuwe systeem medio 2012 op alle verpleegafdelingen uit te rollen.

In geval van nood

Voor deze verandering wordt de hele communicatie-infrastructuur in het ziekenhuis vervangen. De vaste telefoonlijnen verdwijnen en iedereen gaat compleet over op mobiele telefonie. Op smartphones en tablets heb je overal mobiele toegang tot de ziekenhuissystemen, aan de hand van het 3G netwerk. Mocht dit uitvallen, dan is er een speciale techniek waarmee in geval van nood een netwerk van een andere mobiele provider gebruik wordt. Zo blijft het ziekenhuis te allen tijde bereikbaar.

Tijd besparen
Door te werken met tablets, kunnen verpleegkundigen de patiëntendossiers aan het bed bekijken en bewerken. Volgens het ziekenhuis kan de tijd die hiermee wordt bespaard, weer aan directe patiëntenzorg worden besteed. Bovendien zou er veel aandacht besteed worden aan de beveiliging van het netwerk en de smartphones en tablets. De verpleging werkt op het beveiligde netwerk van het ziekenhuis. Bovendien worden de smartphones en tablets zelf ook extra beveiligd.

St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein
Door: redactie Nursing

Wat vind jij?
Volgens het ziekenhuis hebben verpleegkundigen in het St. Antonius Ziekenhuis erg enthousiast gereageerd op de ontwikkeling. Wat vind jij? Zou jij willen werken met een tablet-pc en wat zijn volgens jou voor- en nadelen? Laat het ons weten!

4 REACTIES

  1. hahaha, niet alle generaties zouden kunnen wennen aan smartphone etc??
    Veel is toch al digitaal in een ziekenhuis,en ja de vergrijzing!!!!! maar we kunnne niet zonder:).Onderschat de grijzende verpleegkundigen niet!!
    Weetallen niet hoe schoon zo,n tablet blijft als je leest dat op mobiele telefoons de meest vieze bacterieen huizen, zoals van poep en plas.:(

  2. Lees alle reacties
  3. Met een tablet aan het bed? Vind ik prima kunnen.. Of je nou met een kladblok aan het bed staat of met een tablet? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de verpleegkundige helemaal op gaat in zijn/haar tablet en bezig is met gegevens verwerken, terwijl de patiënt nog druk aan het vertellen is..
    Zolang het netwerk maar goed beveiligd wordt! Alleen staan alle verpleegkundigen hier ook voor open? Lijkt me dat niet alle generaties kunnen wennen aan een smartphone en/of tablet…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.