Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verscherpt toezicht verpleging TSN Groningen opgeheven

Het verscherpt toezicht op thuiszorgorganisatie TSN Groningen is opgeheven. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vindt dat de risico’s voldoende zijn verminderd
Verscherpt toezicht verpleging TSN Groningen opgeheven
Foto: ANP

De thuiszorgorganisatie werd in november 2012 voor een periode van zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de Inspectie voerden verpleegkundigen handelingen uit waarvoor zij niet bekwaam waren, was de medicatieveiligheid niet gegarandeerd en waren zorgplannen onvolledig.

Wijkverpleegkundigen

In april dit jaar bracht de Inspectie opnieuw een bezoek aan de locaties Leek en Zuidbroek. Zij concluderen dat medewerkers en management hard werken aan verbetering. Ook investeert de organisatie in beleid en implementatie inclusief deskundigheidsbevordering van medewerkers. Er zijn regisserend wijkverpleegkundigen aangesteld en geschoold die het team inhoudelijk en procesmatig verder kunnen scholen en ondersteunen. Ook zijn medewerkers beter op de hoogte van het belang van het melden van fouten of bijna-fouten, zo oordeelt de Inspectie in het rapport.

Meer nieuws, achtergronden en blogs lees je in het Dossier Thuiszorg

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.