Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verwachtingen mbo-verpleegkundige vastgelegd

Kenniscentrum Calibris ontwikkelde samen met de NVZ een servicedocument mbo-verpleegkundige in het ziekenhuis.
Verwachtingen mbo-verpleegkundige vastgelegd

In het document staat de vakkennis die mbo-verpleegkundigen als beginnende beroepsbeoefenaars nodig hebben voor een goede uitvoering van hun werkzaamheden.

Mbo-v
Het Servicedocument kan ingezet worden om vakdocenten van mbo-opleidingen en opleiders in de ziekenhuizen achtergrondinformatie te bieden over wat van de mbo-v verwacht mag worden. Uit een pilot bleek dat naast docenten en begeleiders, ook veel studenten het onduidelijk vonden wat er van ze werd verwacht, en wilden de van hen verwachte vakkennis scherper en uitgebreider geformuleerd zien.

Stages
NVZ: ‘Het versterken van de vakkennis in het kwalificatiedossier en in de Mbo-opleidingen zelf is onderdeel van betere afstemming van onderwijs op de wensen van het werkveld in het algemeen. Ook in het concept van het verwachte, landelijk in te voeren BPV-protocol staat het versterken van vakkennis als agendapunt genoemd. De ontwikkeling van het Servicedocument Vakkennis in de ziekenhuizen sluit dus aan bij bestaande ontwikkelingen.’

NVZ
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.