Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzorgenden gebruiken bij iPad bij revalidatie

Verzorgenden bij Zorggroep Meander werken met een iPad bij de revalidatie van cliënten met een heup- of knievervanging. Volgens Meander zijn de resultaten spectaculair.
Client krijgt een bandje met een sensor om haar voet

Naast iPad’s maakt Zorggroep Meander gebruik van BioVal, een systeem dat de bewegingen van een gewricht meet via een sensor om het lichaamsdeel. Door deze nieuwe technologie daalde het aantal ligdagen met 8 procent. Volgens de zorggroep zijn de medewerkers razend enthousiast. En de cliënttevredenheid is hoog; door de nieuwe werkwijze krijgen zij meer inzicht in de resultaten van hun behandeling.

 

Begeleiden
De cliënten van Zorggroep Meander voeren een deel van de oefeningen zelf uit. Verzorgenden zijn opgeleid om hen te begeleiden waar nodig. Ze kunnen de oefeningen opnemen via een iPad die zij bevestigen aan een infuusstandaard. De fysiotherapeut kan de oefeningen dan later controleren. En de cliënten kunnen hun vorderingen volgen, zoals het aantal graden dat ze hun been kunnen bewegen. Dit stimuleert hen om de oefeningen te doen.

 

Bekijk het filmpje >> 

 

Bron: Zorggroep Meander

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.