Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzorgenden kunnen vragen stellen over Kwaliteitskader

Verzorgenden en verpleegkundigen kunnen prangende vragen stellen over het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.
0kwaliteitskader.jpg

Experts van het Zorginstituut Nederland en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zullen donderdag 18 mei van 15.00 tot 16.00 uur een Twitterspreekuur houden, waarin verzorgenden en verpleegkundigen vragen over het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg kunnen stellen. Hiervoor geeft Jan Kremer, voorzitter van de Kwaliteitsraad van het Zorginstituut, van 14.30 uur tot 15.00 uur een webinar waarin hij antwoord geeft op veelgestelde vragen over het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. 

Tijdschrift voor Verzorgenden interviewde Jan Kremer over het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg en legde de reacties van verzorgenden aan hem voor: ‘Nee, dit is geen 1 april grap.’ Lees meer >>

Het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg is de nieuwe standaard voor kwaliteit in de verpleeghuiszorg. Op basis hiervan is een tijdelijke norm vastgesteld , zoals dat er tijdens intensieve zorgmomenten minimaal twee verzorgenden aanwezig moeten zijn. Dit roept veel vragen op onder verzorgenden en verpleegkundigen, ondanks dat Tijdschrift voor Verzorgenden eerder Jan Kremer interviewde en hem liet reageren op de meest voorkomende vragen onder verzorgenden. In de webinair legt hij onder andere uit hoeveel speelruimte zorginstellingen hebben bij het opvolgen van het kwaliteitskader. Erna kunnen verzorgenden en verpleegkundigen hun vragen stellen via Twitter, waar experts van het Zorginstituut Nederland en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de vragen beantwoorden. Je kunt dan je vraag twitteren naar @Waardigentrots, met de hashtag #kwaliteitskader

De link naar de webinar wordt die dag op de website van Waardigheid en Trots gemeld. Je kunt je ook hier aanmelden, dan word je een half uur van tevoren op de webinar geattendeerd en ontvang je een directe link.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.