Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Video: eerste dementievriendelijke wandelpad geopend

In Groningen is het eerste dementievriendelijke voetpad geopend. Het helpt mensen met dementie beter hun weg naar de supermarkt te vinden.

Het pad is ontwikkeld voor studenten van de Hanzehogeschool. Met behulp van witte tegels vindt de persoon met dementie makkelijker de weg naar de supermarkt om de hoek. Het pad is door de gemeente gefinancierd en valt onder het project ‘Maak van de Korrewegwijk een dementievriendelijke wijk’ van het Odensehuis. De studenten ontwikkelden het pad vanuit de minor Healthy Ageing. In deze minor onderzoeken studenten van verschillende opleidingen hoe mensen op een gezonde manier ouder kunnen worden, ook wanneer deze mensen beperkingen of specifieke uitdagingen hebben, zoals de deelnemers van het Odensehuis.

Beeldvorming dementie 

Er wonen in de Korrewegwijk ruim honderd mensen met dementie. Met het project ‘Maak van de Korrewegwijk een dementievriendelijke wijk’ probeert het Odensehuis de beeldvorming over dementie een positieve draai te geven. Om dit bereiken worden verschillende activiteiten georganiseerd en zoekt het Odensehuis veel samenwerking met andere partijen, waaronder de Hanzehogeschool.

Bekijk hier de video van het dementievriendelijke wandelpad

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.