Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Video: Druppelbril zorgt voor minder werkdruk in de zomer

Verpleegkundigen van De Zorggroep gebruiken nu een product om de werkdruk te verminderen: een bril om oogdruppelen gemakkelijker te maken. In deze Druppelbril zitten gaatjes waar flesjes en pompjes in geklemd kunnen worden.

Dat vertellen Zorgdirecteur Marjon van de Mortel en adviseur innovatie Gerard van Glabbeek van De Zorggroep aan Nursing. Van Glabbeek: ‘De bril brengt zoveel meer zelfstandigheid bij cliënten.’

De organisatie begon onlangs met het uitdelen van 100 brillen als test. ‘Binnen een dag lieten zestig teams weten ook met de bril aan de slag te willen,’ aldus van Glabbeek. ‘Inmiddels hebben we meer dan 500 brillen besteld en het zorgt er zelfs voor dat de roosters sneller rond zijn deze zomer – simpelweg omdat veel cliënten nu zelf kunnen oogdruppelen, in plaats van dat er een verzorgende of verpleegkundige langs moet komen.’

Lees het volledige artikel ‘Personeelstekort deze zomer nijpender dan ooit’.

Meer informatie over de Druppelbril. 

2 REACTIES

  1. Heel mooi. Vervolgens bel ik de Menzis of zij een bril willen vergoeden (kost een paar euro) maar dat willen ze niet. Ze hebben blijkbaar liever dat de dure thuiszorg 2 of 3 keer dag jaar in jaar oud komt druppelen. Wij kunnen cliënten niet verplichten een bril te kopen, waarom zouden ze? Thuiszorg is gratis voor hun en nog gezellig ook!

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.