Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vier miljoen voor opleidingsproject palliatieve zorg

De Europese Commissie trekt de komende vier jaar vier miljoen euro uit voor een opleidingsproject om jonge wetenschappers te trainen voor onderzoek in de palliatieve zorg.
Euro

Op de lange termijn komt er een Europees platform voor training in onderzoek van palliatieve zorg. Het project zal de uitwisseling van Europese onderzoekers en hun kennis over de praktijk in diverse landen vergroten.

 

VUmc 

Het project loopt tot eind 2014 en is gespreid over zes landen. In Nederland doet het VUmc mee met het project. VUmc is gekozen op basis van zijn voortrekkersrol in onderzoek naar palliatieve zorg in Nederland. Verder nemen instellingen deel uit België, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Italië.

 

Onderzoekers
Er komen twaalf junior en vier senior onderzoekers om onderzoek te verrichten naar de kwaliteit van de palliatieve zorg in Europa. Ze gaan onder meer wetenschappelijke artikelen schrijven, een promotie voorbereiden en samenwerken met andere onderzoekers.

 

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen
Bron: VUmc

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.