Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorlichtingsfilm wint LEVV innovatieprijs

Marja Schavemaker heeft de LEVV innovatieprijs gewonnen voor haar voorlichtingsfilm voor jonge patiënten en hun ouders. Schavemaker is verpleegkundige op de kinderafdeling in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ).
Voorlichtingsfilm wint LEVV innovatieprijs

De LEVV Innovatieprijs wordt op woensdag 7 mei uitgereikt. De jury vindt dat Schavemaker met de film een eigentijds en origineel antwoord heeft gevonden op een dagelijks terugkerend probleem. Marja Schavemaker liep merkte dat ze tijdens haar werk veel tijd kwijt was aan basisvoorlichting over praktische zaken rond het verblijf in het ziekenhuis. Tijd die zij en haar collega’s beter kunnen besteden aan inhoudelijke zaken rond de patiëntenzorg. Tegelijkertijd merkte ze dat het rendement van deze praktische voorlichting vaak laag is.

Vier talen

In de film worden alle basiszaken uitgelegd. De film is gemaakt in vier talen, Nederlands, Berber, Arabisch en Turks, en wordt continu gedraaid op een tv-kanaal op de afdeling. De film is inmiddels zo’n succes dat ook andere afdelingen het in gebruik gaan nemen.

De innovatieprijs

De LEVV Innovatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt voor een vernieuwend idee van verpleegkundigen of verzorgenden. De prijs is opgedragen aan Jan Bastiaanse, de eerste directeur van het LEVV, die een voorvechter was van zorgvernieuwing.

LEVV

Meer berichten over de innovatieprijs

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.