Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorlopig geen opnamestop Maasstadziekenhuis

Er komt voorlopig geen opnamestop bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.
Voorlopig geen opnamestop Maasstadziekenhuis

Dat heeft een woordvoerder van de IGZ zondag gemeld. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ziet vooralsnog geen noodzaak voor een opnamestop.

Supervisor
Vrijdag werd Marc Bonten, hoogleraar infectieziekten van het UMC Utrecht, aangesteld als supervisor. ‘Het aanstellen van een supervisor was onze belangrijkste eis’, aldus een IGZ-woordvoerder. ‘We gaan nu de komende tijd in de gaten houden of het werk van de supervisor zijn beslag krijgt.’ De IGZ is van plan om de komende tijd regelmatig onaangekondigde controles uit te voeren in het ziekenhuis. Als dan onverantwoorde zaken aangetroffen worden, zal de IGZ kijken wat voor maatregelen kunnen worden genomen.

Verpleegkundigen Maasstad Ziekenhuis
Het Maasstad Ziekenhuis kampt al sinds oktober vorig jaar met de multiresistente bacterie Klebsiella pneumoniae. Zeker 21 patiënten die de bacterie hebben opgelopen zijn intussen overleden. Het Maasstad Ziekenhuis zou de infectierichtlijnen hebben overtreden. Vakbond NU’91 heeft een speciaal meldpunt opgericht voor verpleegkundigen in het door bacteriën geteisterde Maasstad Ziekenhuis.

Door: redactie Nursing

Zie ook:
Dossier Maasstad ziekenhuis

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.