Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vraag naar verpleegkundigen krimpt

Het aantal vacatures voor verpleegkundigen is in het tweede kwartaal van 2013 met 26 procent gedaald ten opzichte van 2012.
Vraag naar verpleegkundigen krimpt
Foto: ANP Erik van 't Woud

Dat meldt kennisblog Recruiting Roundtable Nederland op basis van cijfers van Jobfeed, een website die alle vacatures op het Nederlandse web verzamelt.

Volgens het kennisblog betekent het niet dat er een enorm overschot aan verpleegkundigen op de arbeidsmarkt zal ontstaan, omdat de vervangingsvraag groot blijft vanwege de vergrijzing van de beroepsgroep.

Onzekerheid over baan

Onlangs bleek uit een poll op Nursing.nl dat verpleegkundigen zich onzeker voelen over hun baan. Door de berichtgeving over bezuinigingen en ontslagen vreest bijna de helft van de verpleegkundigen regelmatig voor zijn of haar functie. ‘Op dit moment is de zorg niet meer de veilige haven die het altijd was. Zeker niet voor startende verpleegkundigen die hopen op een vast contract in het ziekenhuis. Op dit moment krijgen zij vooral contracten voor bepaalde tijd en die gaan er als eerste uit in tijden van bezuinigingen’, zei Elise Merlijn, cao-onderhandelaar Abvakabo FNV en voorzitter van de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ) in Nursing juni.

Het aantal werkzoekenden onder verpleegkundigen is licht gestegen. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.