Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VUmc start onderzoek naar handeczeem

Het VU medisch centrum in Amsterdam gaan een grootschalig onderzoek doen naar handeczeem. Veel verpleegkundigen kampen met de aandoening.

 
Handeczeem, een chronische aandoening leidt tot een grote ziektelast, waar forse maatschappelijke kosten aan zijn verbonden. Het VUmc gaat daarom – samen met het Nijmeegse UMC Radboud en het UMC Groningen – onderzoeken of een multidisciplinaire aanpak van handeczeem effect heeft.

Gedrag aanpassen
Het multidisciplinaire bestaat uit een dermatoloog, gespecialiseerd verpleegkundige en een arbeidsgeneeskundige. Zij begeleiden de patient met handeczeem.  Volgens onderzoeker en bedrijfsarts Han Anema bestaat de behandeling onder meer uit het voorschrijven van zalf en corticosteroïden, het aanpassen van eigen gedrag (handschoenen) en werkaanpassingen om niet meer met de irriterende stof in aanraking te komen.

Vergoeden
Belangrijk doel van het onderzoek is bewijzen dat de aanpak leidt tot een lager ziekteverzuim en minder zorgkosten. Op deze manier willen de onderzoekers ziektekostenverzekeraars overtuigen van het nut om de behandeling in de toekomst te gaan vergoeden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.