Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

V&VN: ‘Buitenlands ok-personeel gevaarlijk’

Het inzetten van buitenlandse verpleegkundigen als OK-assistent kan tot gevaarlijke situaties leiden, laat V&VN weten via haar website.
V&VN: 'Buitenlands ok-personeel gevaarlijk'

V&VN reageert daarmee op het bericht dat veel ziekenhuizen het tekort aan OK-assistenten proberen op te lossen door verpleegkundigen uit het buitenland te halen. Deze verpleegkundigen uit het buitenland op Nederlandse OK’s in te zetten, kan leiden tot onveilige situaties.

Meer aandacht voor tekort
V&VN denkt dat er meer aandacht moet komen voor het tekort op de ok’s en en de omstandigheden waaronder zij soms hun werk moeten doen. V&VN: ‘Goede communicatie is een essentiële voorwaarde om veilige zorg te leveren. Als taal- of cultuurproblemen die communicatie storen, kunnen er vervelende of gevaarlijke situaties ontstaan. Met name als iemand in zijn werk met verbale opdrachten moet werken, zoals op een OK.’

Medewerkers behouden
De hoge werkdruk, het soms harde arbeidsklimaat en de grote verantwoordelijkheid die rust op de schouders van een slinkend aantal vaste OK-assistenten. Het zijn factoren waardoor deze beroepsbeoefenaren van baan veranderen en soms zelfs de zorg verlaten. V&VN pleit bij werkgevers voor meer aandacht en investeringen in het behouden van de huidige medewerkers.

V&VN
Door: redactie Nursing

Ziekenhuis werft meer allochtonen voor ok

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.