Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

V&VN krijgt nieuwe directeur: Manon Vanderkaa

Beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) krijgt vanaf 1 oktober 2020 een nieuwe directeur. Dat meldt het V&VN-bestuur op haar website.

Vanderkaa (54) start op 1 oktober als directeur van V&VN en vervangt daarmee Paul Jansen die sinds 6 november interim-directeur was van de vereniging. Eind augustus trad het bestuur van V&VN af nadat er ophef was ontstaan over het wetsvoorstel BIG II. Hoewel toenmalig V&VN-directeur Sonja Kersten het gezicht was van het wetsvoorstel, bleef zij nog enige tijd aan.

Taak bij V&VN

Over haar taak bij V&VN zegt Vanderkaa: ‘Verpleegkundigen en verzorgenden zijn goed opgeleide professionals en staan heel dichtbij hun cliënten en patiënten. Tegelijkertijd hebben zij vaak niet de positie die ze zouden moeten hebben. Er is dus werk aan de winkel. En dat vraagt veel van de interne organisatie van de beroepsvereniging. Daar gaan we mee aan de slag.’

Werkverleden

Vanderkaa is momenteel nog directeur van de seniorenorganisatie KBO-PCOB. In het verleden heeft ze voor verschillende maatschappelijke organisaties gewerkt als bestuurslid en directeur. In die functies heeft Vanderkaa regelmatig samengewerkt met V&VN, vertelt ze op de website.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.