Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

V&VN luidt noodklok medische hulpmiddelen

Cliënten krijgen steeds vaker niet de medische hulpmiddelen die passen bij hun aandoening. Zorgverzekeraars hebben een selectie van voorkeursmaterialen, maar die zijn niet voor iedere cliënt geschikt.
ANP Roos Koole | V&VN luidt noodklok medische hulpmiddelen
ANP Roos Koole | V&VN luidt noodklok medische hulpmiddelen

Dat zegt Francis Bolle, woordvoerder van V&VN in het Algemeen Dagblad. De beroepsvereniging merkt een toenemend aantal klachten over een beperkt assortiment van bepaalde medische hulpmiddelen. ‘Verpleegkundigen helpen cliënten bij de zoektocht naar het juiste hulpmiddel, maar ze worden steeds vaker niet meer gehoord’, aldus de beroepsvereniging in een bericht op de website.

Continentiematerialen

Het gaat bijvoorbeeld om continentiematerialen, stoma’s en katheters. Die kunnen bij verkeerd gebruik ernstig lichamelijk letsel opleveren en tot hoge extra zorgkosten leiden. Bolle geeft in het Algemeen Dagblad aan dat het allang niet meer gaat om incidenten: ‘Er zijn duidelijke signalen die steeds terugkomen. Geld gaat hier vóór zorg en dat kan echt niet.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.