Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

V&VN maakt overzicht hulpmiddelen voor indicatie

Beroepsvereniging V&VN heeft een document gepubliceerd dat een overzicht geeft van alle voorbeelden van hulpmiddelen die er zijn op het gebied van indiceren en organiseren van zorg.
V&VN maakt overzicht hulpmiddelen voor indicatie

Eerder dit jaar presenteerde de beroepsvereniging het zogenoemde ‘Normenkader voor de indicatiestelling’ waarin wordt beschreven aan welke zes voorwaarden verpleegkundige indicatiestelling moet voldoen. Tijdens het samenstellen van dit normenkader bleek dat er een enorme diversiteit is aan instrumenten, richtlijnen, classificaties, gedragsregels, protocollen en zorgstandaarden. Daarom heeft de beroepsvereniging al die hulpmiddelen nu in een overzicht gezet.

Normenkader
Aan welke zes voorwaarden moet verpleegkundige indicatiestelling voldoen? Lees meer >>>

Verpleegkundige kiest zelf

Doel van dit document is om wijkverpleegkundigen te informeren over de verschillende hulpmiddelen. Volgens de beroepsvereniging is het aan de verpleegkundigen zelf om te beoordelen welke hulpmiddelen zij gebruiken in hun dagelijks werk. Wil jij weten welke hulpmiddelen er zoals zijn voor wijkverpleegkundigen? Bekijk hier het document van V&VN.

Indiceren met Nanda of Omaha?

Momenteel speelt de discussie met welk classificatiesysteem wijkverpleegkundigen diagnoses moeten stellen. Volgens Henk en Jose van de Stichting Bevordering Wijkverpleegkunde is het een non-discussie. Lees meer >>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.