Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

V&VN ontwerpt poster als hulp bij risicosignalering

Beroepsvereniging V&VN heeft samen met Actiz, organisatie voor zorgondernemers, een poster ontwikkeld met daarop de belangrijkste aandachtspunten in de zorg voor ouderen en chronisch zieken. Verpleegkundigen en verzorgenden kunnen de poster gratis downloaden.
V&VN ontwerpt poster als hulp bij risicosignalering

De poster helpt verpleegkundigen en verzorgenden bij het signaleren van gezondheidsrisico’s bij patiënten. Er wordt beknopt uitgelegd hoe je kunt handelen bij mogelijke gezondheidsrisico’s bij depressie, medicatie, vallen, incontinentie, voeding en decubitus. De poster is opgebouwd rond de normen verantwoorde zorg, het kwaliteitskader voor de VVT (verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg).

Chronisch zieken
De poster is ontwikkeld voor verzorgenden en verpleegkundigen werkzaam in de zorg voor ouderen en (chronisch) zieken. V&VN hoopt dat verpleegkundigen met hulp van de poster de risico’s nog tijdiger en beter kunnen signaleren.

Klik hier om de poster te downloaden.

Door: redactie Nursing

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. De poster ziet er mooi uit maar het is volgens mij een overbodige. De inspectie vindt dat we hier speciaal aandacht aan moeten besteden en eist van ons dat we dit aantonen. Ik zie het als een ontkenning van onze deskundigheid. Dit hoort gewoon bij ons vak en deden we altijd al. Weer administratie erbij ten koste van zorg bij de clienten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.