Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

‘Waar blijft mijn geld?’ en 5 andere vragen over de zorgbonus

De zorgbonus: een financieel extraatje om zorgverleners te bedanken voor hun inspanningen in coronatijd. Een mooi initiatief, dat in de praktijk echter voor onrust zorgt. Nursing beantwoordt 6 vragen over dit veelbesproken bedankje.
spaarvarken met rekenmachine
Uit angst voor een terugvordering door het ministerie laten enkele kleine organisaties zorgpersoneel een terugbetaalcontract tekenen. Foto: Rob Hyrons, Adobestock
Premium

1 Waarom heb ik mijn

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Al 11 jaar als zzp-er werkzaam als Verzorgende particuliere thuiszorg.
   Ondanks mijn aanvragen voor de zorgbonussen in 2020 en 2021 heb ik niets
   ontvangen. Kantoor gaf aan dat “ook bouwvakkers risico lopen”….
   Ik vraag me af bij wie de door hen aangevraagde bonussen (in 2021 57.225,40euro) wèl terecht zijn gekomen. Kantoorpersoneel en directeuren?
   Ik overweeg een rechtszaak.

  2. Lees alle reacties
  3. Herkenbare situatie. Zelf werkte ik in 2020 11 maanden als gedetacheerde waarvan 3 maanden in een kliniek waar op dat moment clienten opgenomen waren die positief getest waren op corona. De instelling blijkt nu alleen een zorgbonus te hebben aangevraagd voor medewerkers die op 1-3-2020 in vaste dienst waren.

  4. Er vallen nog al wat medewerkers tussen wal en schip. Ik werk als gedetacheerde binnen de GGZ in een huisartsen praktijk. In een complexe constructie. Zou in principe op drie manier in aanmerking kunnen komen maar ontvang nu helemaal niks. Terwijl mijn 60 collega’s de bonus allang gehad hebben maar die hebben een andere werkgever….🧐

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.