Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Waar zijn de verpleegkundige leiders?

Hoe kan het dat de beroepsgroep van verpleegkundigen en verzorgenden, die al meer dan 130 jaar bestaat, nog steeds worstelt met de vraag hoe leiderschap eruit moet zien en of de beroepsbeoefenaren daar wel toe in staat zijn?
Trefpunt leiderschap FNI

Met deze vragen gaat het Florence Nightingale Instituut in 2012 aan de slag, zo kondigde museum voor verpleging en verzorging onlangs aan. Drie promotie-onderzoekers en diverse hbo-v stagiaires en master studenten geschiedenis verdiepen zich in vragen zoals: Waren er vroeger verpleegkundig leiders en zo ja, waarom zijn die dan verdwenen binnen de professie? En, hoe gaven verpleegkundigen de afgelopen eeuw invulling aan leiderschap?

 

Hall of fame

Op de vraag of er in de voorbije jaren wel verpleegkundige leiders zijn opgestaan wordt eigenlijk al antwoord gegeven met de ‘Hall of fame’ die dit verpleegkundig museum op haar website heeft staan. Deze portrettengalerij van ‘sterke verpleegkundigen’, ‘die het vak van verpleegkundige en verzorgende tot een echt beroep hebben gemaakt’ wordt regelmatig aangevuld.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.