Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Website brengt Nederlandse borstkankerzorg in kaart

Op 11 januari gaat de Monitor Borstkankerzorg online via www.borstkanker.nl, de website van BorstkankerVereniging Nederland (BVN). De Monitor is het eerste instrument dat laat zien hoe borstkankerpatiënten de zorg van ziekenhuizen ervaren. Ook geeft de Monitor informatie over de borstkankerzorg die ziekenhuizen leveren.
Website brengt Nederlandse borstkankerzorg in kaart

De Monitor laat zien hoe de borstkankerzorg in een bepaald ziekenhuis is georganiseerd, hoe andere patiënten deze zorg ervaren en in hoeverre het ziekenhuis voldoet aan de basiseisen voor goede zorg, opgesteld door de patiëntenvereniging (BVN).

Begeleiding door mammacareverpleegkundige
Bezoekers kunnen een ziekenhuis selecteren en vergelijken op punten die zij belangrijk vinden, zoals het aantal borstkankerpatiënten dat het ziekenhuis jaarlijks behandelt, de snelheid van onderzoeksuitslagen, de mogelijkheden voor directe borstreconstructie en begeleiding door de mammacareverpleegkundige. Ziekenhuizen krijgen door de Monitor doorlopende feedback op de geleverde zorg.

Steun van Pink Ribbon
De Monitor Borstkankerzorg is, met financiering van Stichting Pink Ribbon, ontwikkeld door BorstkankerVereniging Nederland (BVN), MediQuest en het Kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO.

Door: redactie Nursing
Borstkankervereniging

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.