Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Website voor ideeën over veiliger werken

Verpleegkundigen krijgen vaak te maken met verbaal of fysiek geweld, zoals schoppen, slaan en schelden. Op maakhetveilig.nl kunnen werknemers innovatieve ideeën aandragen, delen en uitwerken om hun werk veiliger te maken.
Website voor ideeën over veiliger werken

Op de speciale website kunnen werknemers met een publieke taak van 6 september tot 1 november 2010 innovatieve ideeën aandragen. Goede ideeën komen in aanmerking om met steun vanuit VPT uitgevoerd te worden. De website is onderdeel van het programma Veilige Publieke Taak (VPT) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De VPT werkt sinds 2007 aan oplossingen om agressie en geweld op de werkvloer te verminderen.

Oplossingen bespreken
Ook verpleegkundigen kunnen op de site oplossingen en ideeën aandragen en verder uitwerken met het doel agressie en geweld op de werkvloer te verminderen. Een grote groep mensen denkt tegelijk en met elkaar na over een vraagstuk, waardoor nieuwe, betere oplossingen ontstaan. Zo kan de ambulancebroeder baat hebben bij ervaringen die zijn opgedaan bij de politie, en kunnen ideeën uit de GGZ van pas komen bij de Gemeente.

Communicatietraining
Op de website zijn digitale werkplaatsen geopend met een specifiek onderwerp. Je kunt vragen stellen of eigen documenten uploaden zoals protocollen en artikelen. In een werkplaats staat bijvoorbeeld de vraag ‘Wat is een goede communicatietraining voor werknemers met een publieke taak?’ centraal. In de tweede werkplaats draait het om het gebruik van zogenaamde noodkaartjes. Die helpen werknemers met heldere informatie in chaotische situaties. Maar wat is een goed noodkaartje? En zijn er voorbeelden waar wat van te leren valt?

Door: redactie Nursing

Lees ook de column van Marcellino Boogers ‘Blijf me je poten van verpleegkundigen af!’

Abonneren
Op de hoogte blijven? Abonneer je nu op de Nursing-nieuwsbrief

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.