Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Wederom verbaal geweld door familie in ziekenhuis

IC-personeel van het Vlietlandziekenhuis in Schiedam is bedreigd door familie van een stervende patiënt.

De 25-koppige familie wilde op de IC afscheid nemen van een overleden familielid, maar het personeel liet hen liever niet allemaal op de IC toe. Voorgesteld werd om het lichaam naar het mortuarium te verplaatsen, zodat de familie daar in alle rust afscheid kon nemen. 

Ziekenhuis niet in gesprek
De familie wilde daar niets van weten en bedreigde ziekenhuismedewerkers en gooide met meubilair. De politie was snel ter plaatse om de familie te kalmeren. Uiteindelijk is niemand aangehouden. Het ziekenhuis zegt begrip te hebben voor de emoties die komen kijken bij een sterfgeval, maar vraagt ook om begrip van de familie. Het ziekenhuis heeft geen plannen om met de familie in gesprek te gaan over het incident.

Door: redactie Nursing

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie over je vak? Word nu abonnee van Nursing.   

5 REACTIES

 1. Er zijn nu eenmaal regels op de IC.
  Iedereen kan zich hier toch wel aan houden?
  Er wordt de familie een alternatief aangeboden dus dan
  hoeven ze niet agressief te worden mijns inziens.
  Jammer dat dit zo gebeurd is. Voor het IC personeel een naar iets maar ook voor de familie zelf niet fijn dat er op deze manier afscheid genomen moest worden van een dierbaar iemand.

 2. Lees alle reacties
 3. Agressie op grote en kleine schaal komt steeds meer voor binnen organisatie’s. Natuurlijk is er begrip voor de situatie van de familie leden van de overleden patient. Zelf ben ik echter van mening dat een aangifte bij justitie zeker op zijn plaats is.
  Ik zou het gedrag als verpleegkundig afd. hoofd zeker niet goed keuren en aangifte zou dan ook zeker gebeuren. Een veilige werkplek voor mijn verpleegkundige en verzorgende medewerkers is een van mijn hoogste prioriteiten.

 4. Ik word er een beetje onpasselijk van de eerste reactie op dit artikel. In het artikel kan ik nergens vinden dat het om een familie gaat met een andere nationaliteit. Hat feit dat het een grote familie is wilt niets zeggen. Ik kan me niet voorstellen dat iemand die in de verpleging of verzorging werkt er zulke denkwijzen op na kan houden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.