Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Wedstrijd’ tussen ziekenhuizen over patiëntveiligheid

Brancheorganisaties in de zorg, waaronder V&VN, roepen ziekenhuizen op deel te nemen aan een wedstrijd over patiëntveiligheid.
'Wedstrijd' tussen ziekenhuizen over patiëntveiligheid

Verpleegkundigen en andere ziekenhuismedewerkers kunnen tot 27 oktober 2008 een idee op het gebied van patiëntveiligheid insturen. De winnaar van het beste en meest vernieuwende initiatief ontvangt de Nationale Patiëntveiligheid Award 2008. Grote én kleine of ogenschijnlijk simpele bijdragen zijn welkom.

Ziekenhuisinfecties
De wedstrijd is onderdeel van het Veiligheidsprogramma ‘Voorkom schade, werk veilig’ dat op 1 januari 2008 van start is gegaan. Doel is aan de hand van tien thema’s de ‘vermijdbare onbedoelde schade’ in ziekenhuizen met 50% te reduceren. De top 3 van dergelijke fouten gemaakt door ziekenhuizen bestaat uit het voorkomen van ziekenhuisinfecties na een operatie (POWI), het voorkomen van schade bij patiënten door sepsis en vroegtijdige herkenning van patiënten met bedreigde vitale functies. 

Week van de Patiëntveiligheid
Minister Klink van Volksgezondheid zal in de Week van de Patiëntveiligheid , op 26 november, de speciale Award uitreiken. Inmiddels hebben 74 ziekenhuizen zich aangemeld voor het project.

Door: redactie Nursing, Aliëtte Jonkers
Veiligheidsprogramma

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.