Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Wees alert op knokkelkoorts na WK’

Het Radboudumc adviseert artsen en verpleegkundigen om in de komende tijd alert te zijn bij patiënten op symptomen van tropische infecties zoals dengue en het mayarovirus.
‘Wees alert op knokkelkoorts na WK’

Volgens het Nijmeegse ziekenhuis is het WK voetbal in Brazilië door meer dan 3 miljoen mensen bezocht, onder wie ook veel Nederlanders. Brazilië rapporteerde 1,3 miljoen gevallen van dengue in 2013. Hoewel de piek van het dengueseizoen in Brazilië tijdens het WK al voorbij was, kwam dengue in juni in het noordoosten nog veel voor. De stadions van Fortaleza, Natal en Salvador liggen in dit risicogebied.

Knokkelkoorts

Met zoveel bezoekers is de kans groot dat meerdere voetbalfans thuis komen met bijvoorbeeld dengue, ook wel bekend als knokkelkoorts. Ook is er kans op een meer zeldzame tropische virusinfectie, zoals die veroorzaakt door het mayarovirus. Beide virussen worden overgedragen door muggen.

Veelvoorkomende tropische ziekten

Sowieso is het goed om in vakantietijd extra alert te zijn op symptomen van tropische ziekten. Wat zijn veelvoorkomende tropische ziekten, waar komen ze voor en wat zijn de symptomen? Lees het in dit artikel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.