Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Werkgever moet flexibeler zijn bij inroosteren’

Meer tijd voor de cliënt en meer salaris, dat zien verzorgenden het allerliefste terug in de nieuwe cao VVT. Daarnaast willen veel verzorgenden dat hun werkgever flexibeler is bij het inroosteren.
090406-huisbezoek

Dit blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden op haar website www.tvvonline.nl hield. Nog nooit eerder werd er zoveel op een poll gestemd: 1145 personen gaven via de poll hun mening.

 

Nek-aan-nek-race

De vraag luidde: wat zie jij het liefst aangepast in de nieuwe cao VVT? Het werd een nek-aan-nek-race tussen ‘meer salaris’ (38%) en ‘meer tijd voor de cliënt’ (39%). Die laatste ‘won’ met één procent verschil.

 

Dagdiensten

Een op de acht verzorgenden(12%) wilde graag meer flexibiliteit van de werkgever bij het inroosteren. Veel verzorgenden krijgen te maken met plotselinge roosterverschuivingen, zoals het draaien van dagdiensten, terwijl er eerder beloofd was dat ze alleen nachtdiensten hoefden te draaien, etc. Ten slotte wilde 5% van de stemmers het liefst meer scholing, en koos 6% voor meer doorgroeimogelijkheden.

 

Stem mee met de nieuwe poll: wat vind jij ervan dat een 88-jarige ‘niet reanimeren’ op haar borst heeft laten tatoeëren? 

 

Bron: TVVonline

Auteur: Redactie TVVonline

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.