Wetenschap: app zet COPD patiënten niet aan tot meer bewegen

Om patiënten met COPD meer te laten bewegen, is eHealth vooralsnog niet dé oplossing, blijkt uit promotieonderzoek van bewegingswetenschapper Sigrid Vorrink.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wetenschap

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine juli-augustus

Om patiënten met COPD meer te laten bewegen, is eHealth vooralsnog niet dé oplossing, blijkt uit promotieonderzoek van bewegingswetenschapper Sigrid Vorrink. Zij ontwikkelde een mobiele app met individuele doelen en een stappenteller, plus coaching van een fysiotherapeut, die stimulerende berichten kon sturen en doelen waar nodig kon bijstellen. De patiënten met app zetten bij aanvang gemiddeld zesduizend stappen per dag. Na een half jaar met de app waren dat er 900 minder, precies hetzelfde resultaat als de patiëntengroep die de app niet gebruikte. Opvallend genoeg waren de gebruikers tevreden over de app, ze

0
1039

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.