Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

WHO: eerst verpleegkundigen vaccineren

Alle landen moeten als eerst het zorgpersoneel tegen de Mexicaanse griep vaccineren. Dit vindt de World Health Organization (WHO).
WHO: eerst verpleegkundigen vaccineren

Dit vermeldde de Strategic Advisory Group of Experts van de WHO maandag in een rapport. ‘All countries should immunize their health-care workers as a first priority to protect the essential health infrastructure,’ staat daarin te lezen.

Risicogroepen Mexicaanse Griep
Na medewerkers in de gezondheidszorg zijn zijn zwangere vrouwen en chronisch zieken ouder dan zes maanden aan de beurt, gevolgd door gezonde personen van 15 tot 49 jaar, gezonde kinderen, gezonde personen van 50 tot 64 jaar. De gezonde personen vanaf 65 jaar krijgen als laatst een anti-griepvaccin.

Nederlanders
Ons eigen Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) liet vorige week weten pas dit najaar een definitief besluit te nemen over de vraag welke groepen Nederlanders dit najaar als eerste een vaccin krijgen toegediend. Het instituut en de deskundigen waarmee het samenwerkt, willen eerst nog meer informatie verzamelen om een zo verstandig mogelijk besluit te nemen.

Bijwerkingen anti-griepvaccin
Ook de WHO wil niet zomaar een besluit nemen, de organisatie vindt het erg belangrijk dat er eerst een uitgebreid onderzoek komt naar de effectiviteit en bijwerkingen van het vaccin.

World Health Organization / Nursing
Door: redactie Nursing

Verpleegkundige krijgt snel anti-griepvaccin

Klik hier voor het dossier H1N1 (Mexicaanse griep)

8 REACTIES

 1. dit stukje is direct van de site van de WHO gekopieerd…
  “Since new technologies are involved in the production of some pandemic vaccines, which have not yet been extensively evaluated for their safety in certain population groups, it is very important to implement post-marketing surveillance of the highest possible quality. In addition, rapid sharing of the results of immunogenicity and post-marketing safety and effectiveness studies among the international community will be essential for allowing countries to make necessary adjustments to their vaccination policies.”
  Of te wel wij zijn de testpersonen…en men gaat nadien wel kijken of deze middelen eigenlijk wel veilig zijn voor kinderen, zwangeren, ongeboren kinderen, ouderen, zieken en gezonde mensen..
  Als je het mij vraagt is de vaccinatie wellicht gevaarlijker dan de griep zelf…
  Ik hou teveel van mijzelf en mijn gezin om me daaraan bloot te stellen…
  komt nog bij dat er op de site van de WHO ook te lezen is dat de pandemie op het moment nog wel mee valt..
  “Although the severity of the pandemic is currently considered to be moderate with most patients experiencing uncomplicated, self-limited illness, some groups such as pregnant women and persons with asthma and other chronic conditions such as morbid obesity appear to be at increased risk for severe disease and death from infection.”
  site van de WHO..
  http://www.who.int/csr/disease/swineflu/notes/h1n1_vaccine_20090713/en/index.html

 2. Lees alle reacties
 3. Hygiënische maatregelen zijn, hoewel standaardadvies, niet een bewezen bijzonder effectieve maatregel ter voorkoming van (de verspreiding van) influenza. (Influenza zou trouwens niet de reden moeten zijn dat je je handen goed wast/desinfecteert) Goede mondkapjes hebben wel nut, maar vaccinatie is en blijft dé manier om te voorkomen dat je influenza krijgt en deze doorgeeft.
  Mijn oproep aan de redactie van de website van Nursing om de reactie van Chantal (17-07-09 – 19:01)te verwijderen. De website waar zij naar toe linkt staat zo bol van de pseudowetenschappelijke en compleet onzinnige informatie dat het bijna humoristisch is. Een verpleegkundige informatiebron als Nursing zou daar m.i. voor moeten waken. Dit gaat de perken van de beroepscode ver te buiten.

 4. Vaccineren? Ik denk van niet. Allereerst weet ik dat hygiene in deze situaties van het allergrootste belang is. Bescherming, niet alleen van jezelf maar ook van de zorgvrager, is volgens mij voornamelijk hier op gericht. Voorkomen is toch beter dan genezen? Daarbij, ook bij verkoudheid vind ik dat je alle mogelijke middelen moet hebben en kunnen gebruiken om te voorkomen. Mondmaskers dragen bijvoorbeeld.
  Verder moeten we op tijd onze rust nemen, gezond leven en zorgen voor extra aanbod van vitamines en gezonde voeding. Dat wij dan toch griep kunnen oplopen is altijd mogelijk. Een daadwerkelijke preventie is er volgens mij in de praktijk niet te bedenken. Allertheid wel. Houd jezelf en degenen waar je naar toe moet goed in de gaten. Reageer op je lichamelijke signalen en DOE ER DAN OOK WAT MEE. Blijf niet doorlopen met je klachten. Neem op tijd extra rust.
  Zo probeer ik te voorkomen en ik moet zeggen…..het werkt voor 99%. Maar….geen overuren draaien, niet te vlug extra werken voor een collega die ziek is. Laat de zorginstelling ook maar meedenken in bijvoorbeeld, het tijdelijk wat minder zorgvragers opnemen. Maar ja…dat kost natuurlijk ook geld.
  Op jullie en onze gezondheid.
  Proost

 5. Ik ben, als senior verpleegkundige, werkzaam in een oncologisch centrum, dus veel patienten met een lage weerstand, vooral de patienten die recent een perifere stamcel transplantatie hebben ondergaan baren mij zorgen. Ik wil niet de persoon zijn die aan de basis staat van hun eventuele besmetting. Daarom laat ik mijn inenten.

 6. Ik studeer nu verpleegkunde en loop tijdens het schooljaar verscheidene stages. Ik werk bovendien als vrijwilliger bij de hulpdienst van het Rode Kruis. Ik doe eveneens af en toe ziekenvervoer met het Rode Kruis. Om mezelf en mijn patiënten / slachtoffers te beschermen, zou ik me laten vaccineren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.