Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wijkverpleegkundige weet weinig van religie

Driekwart van de professionals in de thuiszorg vindt dat religie een grote rol speelt in het leven van hun cliënten. Tegelijk geven ze aan dat ze onvoldoende kennis op dit gebied hebben en willen ze bijscholing.
Wijkverpleegkundige weet weinig van religie

 

Dat blijkt uit het onderzoek van gezondheidswetenschapper dr. Lucas Tiesinga van het Universitair Medisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen onder 232 wijkverpleegkundigen, wijkziekenverzorgenden, kraamverzorgenden en gezinsverzorgenden.

Religie

De meerderheid van de ondervraagde zorgprofessionals vindt dat religie een rol van betekenis heeft bij bijna zeventig procent van hun zorgtaken en bij meer dan de helft van de zorgproblemen die ze tegenkomen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het leren omgaan met lichamelijke en psychosociale beperkingen en om vragen rond sterven, angst voor pijn en dood, de zin van het leven, en leven na de dood.

Kaartspel
Het onderzoek is gedaan in opdracht van de Stichting Geloofsovertuiging en Levensbeschouwing (SGL), die zich ten doel stelt zorgprofessionals te ondersteunen in het omgaan met geloofsovertuigingen en levensbeschouwingen. Het kaartspel Even anders, gemaakt in opdracht van SGL en de Utrechtse (thuiszorg)organisatie Aveant, is een antwoord op die behoefte. Het spel en het bijbehorende boekje gaan vooral in op wat religies en levensbeschouwingen in het alledaagse leven van mensen betekenen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.