Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wijkverpleging maakt ranglijst van verzekeraars

Brabantse zorgaanbieders en cliëntenraden van wijkverpleging maakten een ranglijst die inzicht geeft over welke zorgverzekeraar de beste inkoopvoorwaarden voor wijkverpleging stelt.
002_rb-image-2699776.jpeg

CZ scoort met vier sterren het beste, VGZ met slechts twee als slechtste. Dat schrijft Zorgvisie. 

De Brabantse zorgaanbieders en hun cliëntenraden zetten Keuzehulpwijkverpleging.nl op om verzekerden te helpen bij hun keuze voor een zorgverzekeraar. Aanleiding waren de problemen afgelopen zomer, toen zorgaanbieders botsten met verzekeraars omdat het budget wijkverpleging 2016 al op was.

Keuze voor een zorgverzekeraar

Het maakt wel degelijk uit bij welke zorgverzekeraar cliënten zijn verzekerd of ze ook naar de zorgaanbieder van eigen keuze kunnen. Sommige verzekeraars sturen verzekerden door naar andere zorgaanbieders als het toebedeelde budget bij hun voorkeuraanbieder op is. Bovendien verschillen de wachttijden per zorgverzekeraar.

Lees meer op de website van Zorgvisie>>>

Meer wijkverpleging?
Nicole Gardenier is wijkverpleegkundige en blogt over haar werk bij cliënten thuis, maar ook over de samenwerking met andere zorgverleners.Bekijk de blogs van Nicole >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.