Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Win een gratis congreskaart voor ‘Zorg voor vrijheid’

Wil jij gratis naar het congres 'Zorg voor vrijheid' over het terugdringen van vrijheidsbeperkende maatregelen in de zorg? Stuur dan zoveel mogelijk Zweedse banden op!
Win een gratis congreskaart voor 'Zorg voor vrijheid'

De Innovatiekring Dementie houdt opnieuw een ludieke actie die zorginstellingen moet stimuleren om de Zweedse band en andere vrijheidsperkende maatregelen af te schaffen. De organisatie die de meeste banden opstuurt, krijgt een gratis kaartje voor het congres Zorg voor Vrijheid. Het congres vindt plaats op 17 november in De Reehorst in Ede.

Stuur de Zweedse banden naar dit adres:

IDé – Innovatiekring Dementie
Buys Ballotweg 92
3731 VL De Bilt 

De winnende organisatie wordt bekendgemaakt op de website van de Innovatiekring Dementie.

3 REACTIES

  1. Kan er een uitnodiging naar het Orbis Medisch Centrum Sittard-Geleen afdeling Ouderengeneeskunde, hier gebruiken we geen zweedse banden maar dwaaldetectie-bandjes ! Wat een verschil en werkt prima, patiënten hebben het gevoel vrij rond te kunnen lopen maar kunnen toch niet van de afdeling, we hebben zitfixatiebroekjes, patiënt zit in trippelstoel zonder voorzetblad maar kan toch niet zelf opstaan, geeft een ruime vrijheid, we hebben infrarood sensoren als patiënt uit bed komt en we hebben zitmat-bellen als de patiënt opstaat, wij worden onmiddellijk gewaarschuwd en zijn gauw ter plekke voordat de patiënt valt.

  2. Lees alle reacties
  3. Kan er geen uitnodiging naar de instantie waar nog steeds de meeste vrijheidsbeperkende ingrepen plaatsvinden?
    Gemiddeld hebben wij, op onze afdeling, per maand 1 patient in de zweedse band liggen.
    Met heel veel zorgvuldigheid wordt in ons ziekenhuis per dag afgewogen of de zweedse band wel de juiste oplossing is. Dit in overleg met patient, familie, arts en verpleegkundige.
    Ik ben heel benieuwd naar wat er voor alternatieven zijn in een ziekenhuissetting.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.