Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ: Zeeuws Ziekenhuis voldoet niet aan VMS

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) stelt het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) onder verscherpt toezicht. Het ziekenhuis voldoet niet aan de voorwaarden zoals gesteld door het VMS.
IGZ: Zeeuws Ziekenhuis voldoet niet aan VMS

De IGZ voorziet dat het ziekenhuis, dat vestigingen heeft in Vlissingen, Middelburg, Goes en Zierikzee, dit ook niet gaat halen als het op deze manier doorgaat. Uit analyse van de kwaliteitsindicatoren over 2012 blijkt bovendien dat er te weinig sturing is op bepaalde processen rond veiligheid en kwaliteit. Het verscherpt toezicht moet ertoe leiden dat het veiligheidsbewustzijn in het ziekenhuis verbetert en dat de patiëntveiligheid geborgd is in de hele organisatie.

Verscherpt toezicht

De instelling moet de verbeteringen voor 1 januari 2014 ingevoerd hebben. Het verscherpt toezicht wordt opgeheven als de inspectie vaststelt dat het beleid voor patiëntveiligheid zodanig is verbeterd dat het ziekenhuis voldoet aan de eisen.
Lees hier de volledige brief van de Inspectie.
(IGZ)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.