Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuis laat vrouw met heupbreuk liggen

Een 65-jarige vrouw heeft na een val in het Haga Ziekenhuis aan de Sportlaan in Den Haag zelf alarmnummer 112 moeten bellen voor hulp, omdat zij die in het ziekenhuis niet kreeg.
HagaZiekenhuis

Het Haga Ziekenhuis laat op haar website weten dat het
De 65-jarige vrouw kwam zondagavond ten val in de hal van het ziekenhuis, waar zij haar man wilde bezoeken. De vrouw vroeg ziekenhuispersoneel om hulp, maar die werd geweigerd. Het Haagse ziekenhuis beschikt niet over een afdeling spoedeisende hulp en de vrouw werd doorverwezen naar de spoedeisende hulpafdeling op een andere locatie van het Haga Ziekenhuis, aan de Leyweg. Daarvoor moest zij via 112 een ambulance bellen.

Heupbreuk

De centralist van 112 stuurde ook geen ambulance naar de vrouw, omdat zij al in het ziekenhuis was. Uiteindelijk heeft een familielid de 65-jarige met zijn eigen auto naar het ziekenhuis aan de Leyweg gebracht, waar bleek dat zij bij de val haar heup had gebroken. Voor behandeling werd de vrouw – ditmaal wél per ambulance – teruggebracht naar het ziekenhuis aan de Sportlaan, waar zij werd geopereerd en behandeld.

Ziekenhuis betreurt het

‘Er is helaas sprake geweest van een inschattingsfout van de ernst van de klacht’, zegt Marjolein Tasche, lid Raad van Bestuur. ‘Wij vinden het heel erg verdrietig dat deze mevrouw na haar val niet meteen op de locatie Sportlaan is geholpen, terwijl zij veel pijn had. Wij hadden de gewenste zorg namelijk ook op de Sportlaan goed kunnen leveren. Dat zijn ook de afspraken. Wij hebben een gebaar gemaakt met excuses en bloemen, maar daarmee draaien we deze zaak niet terug. Dat realiseren wij ons.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.