Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ziekenhuizen moeten nog meer bezuinigen’

Alle ziekenhuizen moeten gemiddeld nog vier miljoen euro extra bezuinigen. Dat blijkt uit een analyse van de jaarrekeningen van de ziekenhuizen door PricewaterhouseCoopers (PWC).

De ziekenhuizen presteren financieel al beter, maar het is niet genoeg om het hoofd te bieden aan de driehonderd miljoen euro die ziekenhuizen van het kabinet moeten bezuinigen, aldus een bericht van de NOS.

 

Bezuinigingen

Doordat de uitgaven verder omlaag moeten, kunnen de ziekenhuizen niet meer alle vormen van zorg blijven aanbieden, zeggen de adviseurs. ‘Dat vereist scherpe keuzes en een einde aan de versnippering van het aanbod. Echt kiezen wat je wel en niet doet als ziekenhuis, wordt onontkoombaar.’

 

Verpleegkundigen en bezuinigingen

De bezuinigingen raken ook verpleegkundigen. Afgelopen dinsdag kwam in het nieuws dat verpleegkundigen van de spoedeisende hulp (seh) van het ziekenhuis in Delfzijl de noodklok luidden. Door bezuinigingsplannen zijn ze bang de veiligheid en kwaliteit van zorg niet meer te kunnen garanderen. Verschillende zorginstellingen zijn bezig met plannen om afdelingen te sluiten en pecialismen samen te voegen. Gerelateerd: Bezuinigingen raken kloppend hart van de zorg: verpleegkundigen

 

Redactie TvZ

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.