Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen uitgeroepen tot beste werkgevers

Vijf toonaangevende ziekenhuizen in Nederland zijn uitgeroepen tot Topwerkgever 2009.

Dit zijn het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven, het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam, het Martini Ziekenhuis in Groningen, het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen en de combinatie St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein/Mesos Medisch Centrum in Utrecht. Dat maakte CRF, specialist op het gebied van onderzoek naar arbeidsmarktontwikkeling, dit weekend bekend in hun lijst van Topwerkgevers in de NRC-bijlage Topwerkgevers Nederland 2009.

Goed werkgeverschap
Sinds een aantal jaren publiceert CRF jaarlijks een uitgave met Topwerkgevers. CRF voert voor de lijst een onafhankelijk en objectief onderzoek uit. Alleen werkgevers die voldoen aan de strenge eisen van het arbeidsvoorwaardenonderzoek van CRF en goed scoren op het schriftelijke onderzoek en op de aansluitende interviews komen in aanmerking voor de titel Topwerkgever Nederland 2009. Hiermee hebben de ziekenhuizen bewezen dat zij zich optimaal inspannen om de loopbaan van medewerkers te faciliteren.

Toelatingseisen
Wie aan de strenge toetsingseisen van het CRF voldoet, mag zich een jaar lang Topwerkgever 2009 noemen. Vooral jonge professionals beschouwen dit als bewijs voor goed werkgeverschap en vinden dit belangrijk in hun overweging bij de keuze voor hun toekomstige werkgever.

Krachtenbundeling
De vijf ziekenhuizen, die gespreid zijn over het hele land, bundelen sinds 2007 hun krachten om zo tot een eigen kwaliteitskeurmerk te komen. Hiermee kunnen deze ziekenhuizen zich onderscheiden van andere ziekenhuizen. Het behalen van de titel tot Topwerkgever Nederland 2009 is daarmee een stap richting nog betere kwaliteit voor de patiënten.

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.