Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zilveren medaille voor leerling-verpleegkundigen

Sander Mantel (van Zadkine) en Renske Luntz (van roc Horizon College) hebben op 13 december een zilveren medaille veroverd tijdens de Europese kampioenschappen voor het vakmanschap, Euroskills, die in Lissabon zijn gehouden.
euroskills_zilveren_medaille

De leerling-verpleegkundigen namen het op tegen nationale kampioenen uit zes andere Europese landen. EuroSkills is een Europees evenement, een competitie waarin honderden vakmensen in opleiding  uitkomen om de beste van Europa te worden in hun vakgebied.

Zorgtoppers
Begin 2010 wonnen Sander en Renske de voorronde van de Calibris ZorgTopperwedstrijd die in hun regio werd gehouden. Vervolgens streden zij, samen met drie andere regionale winnaars, om de titel Calibris ZorgTopper, beste leerling-verpleegkundige van Nederland. Sander en Renske werden daar respectievelijk eerste en tweede en wonnen daarmee een ticket naar Lissabon. De Zorgtopper verkiezing wordt gehouden onder niveau-4 leerling-verpleegkundigen en is bedoeld om mensen te interesseren voor het vak.

 

Casussen
Tijdens EuroSkills hebben de kandidaten in verschillende casussen hun capaciteit op het gebied van medische handelingen en communicatie met de patiënt aan een internationale jury moeten tonen. De zilveren medaille is een bekroning op een jaar lang intensieve voorbereiding.

 

In totaal werden 18 gouden, 4 zilveren en 2 bronzen medailles uitgereikt aan leerlingen in verschillende vakgebieden.

 

Bron: Calibris
Auteur: redactie TvZ

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.