Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zo vaak op vakantie als je maar wilt

Vakantiedagen bijhouden is ouderwets. Werknemers zouden onbeperkt vakantie moeten kunnen opnemen. Ze worden er zelfs productiever van, volgens het Amerikaanse bedrijf Red Frog.

Werkgevers die nog vasthouden aan lijstjes met vakantiedagen, behoren tot een uitstervende soort. Het gaat erom dat zij bepaalde hoeveelheden werk leveren van hoge kwaliteit. Als dank krijgen zij ongelimiteerd vakantie. Dat is de filosofie van de Amerikaanse werkgever Joe Reynolds van het evenementenbedrijf Red Frog.

 

Misbruik
Vakantie nemen wordt gestimuleerd en zelfs gevierd bij Red Frog, dat met zijn vernieuwende bedrijfscultuur meerdere prijzen won. Volgens Reynolds maakt niemand er misbruik van. Zolang je er maar voor zorgt dat je werk af is en iemand anders je taken waarneemt tijdens je afwezigheid.

 

Harder werken
De vakantiedagen zijn niet alleen goed voor de persoonlijke ontwikkeling van de werknemers, zij gaan er ook harder van werken volgens Reynolds. Hij geeft hiervoor  4 redenen:

 

1. Je behandelt medewerkers als volwassenen. Als ze niet met een onbeperkt aantal vakantiedagen om kunnen gaan, kunnen ze waarschijnlijk ook geen andere verantwoordelijkheden aan. Neem zulke mensen niet in dienst.

2. Het vermindert de kosten van het bijhouden van vakantiedagen.

3. Je laat waardering zien. Werknemers krijgen wat ze nodig hebben, op het moment dat zij dat nodig hebben. Hierdoor produceren zij meer goed werk.

4. Het trekt sollicitanten aan. Wanneer je fantastische arbeidsvoorwaarden aanbiedt, blijf je niet onopgemerkt.

 

Bron: Inc.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.