Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 375 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Ouderenzorg

Spieren groeien door eiwit en lichaamsbeweging voor het slapen gaan

revalideren
Wanneer ouderen voor het slapen gaan eiwit innemen én bewegen, stimuleert dit de aanmaak van spiereiwitten meer dan wanneer ze alleen maar eiwit innemen.
De Verpleegkundige

Agressie: we zijn er klaar mee

Patiënten die je uitschelden, kleineren of zelfs een klap uitdelen. Veel verpleegkundigen hebben ermee te maken, soms zelfs bijna dagelijks. Agressie lijkt meer dan ooit een probleem. Wat kunnen we eraan doen?
Medicatie

Meer medicatiefouten door onjuist scannen van barcode

revalideren
Wanneer verpleegkundigen tijdens het medicatie delen ‘creatief’ omgaan met het barcodesysteem, maken ze meer medicatiefouten. Dat en meer blijkt uit het promotieonderzoek van apotheker Willem van der Veen.
Medicatie

Verpleegkundig rekenen lastig? Meneer Megens geeft tips

Rekenen is een hot item voor verpleegkundigen, maar voor de meesten geen gesneden koek. Docent Rekenen Dirk Megens helpt. In dit artikel: valkuilen en tips bij verpleegkundig rekenen, én een formuleblad met handige rekenstappen.
Medicatie

Nursing Challenge: Macrogol

kennistoets
Macrogol is een laxans en wordt onder andere gebruikt voor de behandeling of het voorkomen van obstipatie en voor darmlediging voorafgaand aan een darmonderzoek.
Werk en cao

Wat staat verpleegkundigen te wachten in 2019?

vooruitblik
Wat heeft 2019 in petto voor verpleegkundigen? Een greep uit de verwachte ontwikkelingen.
Wondzorg

Draadjes, nietjes en lijm: verwijderen van hechtingen

Een gewone hechting verwijderen is routine voor verpleegkundigen. Maar een minder bekende hechting, zoals een matrassteek, hoe verwijder je die?
Werk en cao

Haaike, Rolf, Hugo en Marijke waren in het nieuws in 2018, hoe gaat het met ze?

portret
Haaike, Rolf, Hugo en Marijke waren in 2018 in het nieuws op Nursing.nl. Hoe gaat het met ze en hoe zien zij het komende jaar tegemoet?
De Verpleegkundige

Laat mij maar werken met de feestdagen’

Geen binding met kerst, of juist kippenvel door de speciale sfeer in het ziekenhuis: Anita, Ellen, Tjitske en Ellen tekenen met liefde voor de impopulaire diensten tijdens de feestdagen.
Ouderenzorg

Talent Teun Toebes: ‘Samen lachen is zo’n fijn gevoel’

talent
Teun Toebes (19) doet de hbo-v-opleiding en is verzorgende in een verpleeghuis. Hij maakt vlogs voor zijn YouTube-kanaal STEUN en toeverlaat (@teunentoebespraat).

Verfijn de zoekresultaten