Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 581 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Ziektebeelden

Wetenschap: cognitieve oefeningen bij delier haalbaar voor kritisch zieke patiënten

Kritisch zieke patiënten, zowel met als zonder delier, zijn in staat om cognitieve oefeningen te doen die delier zouden kunnen helpen verkorten of zelfs voorkomen.
De Verpleegkundige

Verplegen tijdens de ramadan

In mei vasten veel islamitische collega’s weer tijdens de ramadan. Hoe combineren zij dat met hun werk? Asmaâ, Hassan, Ebru en Farahnaaz delen hun ervaringen.
Medicatie

Wetenschap: metformine doorslikken op operatiedag maakt geen verschil

Doorslikken van metformine op de dag van een operatie zorgt niet voor betere postoperatieve glucoseregulatie bij patiënten met diabetes type 2.

Nursing magazine 5, 2018

Compressie met een klittenbandzwachtel | COPD in de palliatieve fase | Nadroparine (Fraxiparine®) | Voor de Dag van de Verpleging: poster Anatomie van de Verpleegkundige | Wet zorg en dwang: vrijheidsbeperking in de thuiszorg | Richtlijn probleemgedrag bij dementie | Verplegen tijdens de ramadan
Medicatie
nadroparine

Nursing Challenge: nadroparine (‘fraxiparine’)

Mensen die terugkomen van een operatie krijgen vaak het antistollingsmiddel nadroparine (Fraxiparine®) om de kans op trombose te verkleinen. Maak de toets en verdien een accreditatiepunt.
Laatste levensfase
palliatieve zorg bij copd

Nursing Challenge: COPD in de palliatieve fase

Omdat er bij COPD geen kans is op genezing, komt een COPD-patiënt vroeg of laat in de palliatieve fase. Wat kom je als verpleegkundige dan tegen? Maak de toets en verdien twee accreditatiepunten.
Ouderenzorg

Probleemgedrag bij dementie: een puzzel

Aan probleemgedrag bij dementie kan zeker wat worden gedaan. Voorwaarde daarvoor is methodisch en multidisciplinair werken, meldt de richtlijn die hier pasgeleden over verscheen. In het verpleeghuis gaat dat meestal wat makkelijker dan in de thuiszorg.
Thuiszorg

Impact: Tot nooit meer

Wijkverpleegkundige Esmée Verschoor werkt voor het laatst in haar oude team. Afscheid nemen vindt ze een verschrikking.
EBP

EBP: Hebben studenten baat bij begeleiding door mentorverpleegkundigen?

Studenten van Universiteit Antwerpen bekijken of studenten tevreden zijn met de aangeboden klinische leeromgeving en met de begeleiding van mentorverpleegkundigen.
Wondzorg
wondverbanden

4 Vragen over vettransplantatie bij brandwondlittekens

Arts-onderzoeker Mariëlle Jaspers onderzocht of vettransplantatie de kwaliteit van vastzittende littekens na brandwonden kan verbeteren.

Verfijn de zoekresultaten