Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 502 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Beroepsprofielen

Beroepsprofielen: titeldiscussie sleept zich voort

De discussie over de nieuwe beroepstitels voor mbo- en hbo-verpleegkundigen is opnieuw opgelaaid. Dit keer is de aanleiding een peiling van beroepsvereniging V&VN onder 1000 leden van hun achterban.

Medicijnquiz oktober: fluticason

Test je kennis over het inhalatie-corticosteroïde fluticason. En verdien in één moeite door een accreditatiepunt voor het kwaliteitsregister V&V.
Wondzorg

Casus wondzorg: madentherapie bij gangreen in diabetische voet

Een oudere dame met diabetes ontwikkelt een diabetische voet met gangreen. De wondgenezing verloopt moeizaam, maar maden brengen uitkomst.
Wondzorg

EBP: Genezen brandwonden sneller door reiniging met Prontosan®?

Op het brandwondencentrum worden dagelijks brandwonden gereinigd. Hierbij maakt het team gebruik van NaCl 0,9%, H2O of Prontosan®-oplossing (polyhexanide). Laatstgenoemd middel wordt voornamelijk op advies van de arts gebruikt.
Wondzorg
Soorten wondverbanden wondzorg Nursing voor verpleegkundigen

Wegwijs in het woud van wondverbanden

Alginaten, hydrocolloïden, antibacteriële verbanden. Tegenwoordig zijn er veel soorten wondbedekkers op de markt, van veel verschillende fabrikanten. Een overzicht van de meest gebruikte wondverbanden en hun kenmerken.
Ouderenzorg
De toekomst van de ouderenzorg - Nursing voor verpleegkundigen

De toekomst van de ouderenzorg

Een jaar of tien geleden sprak ik een zorgbestuurder over de toekomst. Het ziekenhuis zoals we dat allemaal kennen, had volgens hem zijn langste tijd gehad.
Laatste levensfase
Verlies en rouw

Begeleiding bij rouw en verlies: luisteren, luisteren, luisteren

‘Als je als verpleegkundige een kamer binnenstapt, word je bijna altijd met verlies en verdriet geconfronteerd’, zegt professor emeritus Manu Keirse, expert op het gebied van rouw. Het is niet altijd gemakkelijk daarvan getuige te zijn. Kennis over rouw kan helpen.
Ouderenzorg
Wetenschap

Wetenschap: E-learning over delier effectief

Verpleegkundigen die een nieuwe e-learning over delier volgden, screenden patiënten vaker op delier. Ook hadden ze meer kennis over delier.
Wetenschap

Wetenschap: Nazorg na ic-ontslag moet beter

IC-patiënten moeten bij ontslag gescreend worden op het post intensive care syndroom (PICS), stelt Daniele Dettling-Ihnenfeldt in haar proefschrift.
Wondzorg
Zwachtelen met korte rek is verreweg de meest voorkomende vorm van compressietherapie

Zwachtelen met korte rek: lang niet eenvoudig

Goed zwachtelen is een kunst en vergt veel oefening. Verpleegkundig specialist Corien Dekkers frist je kennis op.

Verfijn de zoekresultaten