Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 502 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
EBP
evidence based practice

EBP: Zijn bij okselklierdissectie medische handelingen aan de aangedane arm toegestaan?

Na een okselklierdissectie mag je geen infuus inbrengen of bloed afnemen aan die arm, omdat dat het risico op lymfoedeem vergroot. Maar is dat echt zo?
Thuiszorg
Inspectie voor de Gezondheidszorg bij cliënten thuis - Nursing voor verpleegkundigen

Met de inspecteur de wijk in

Tegenwoordig komt de Inspectie voor de Gezondheidszorg ook bij de cliënten thuis. In deze vernieuwde vorm van toezicht op de thuiszorg gaan inspecteurs met verpleegkundigen en verzorgenden mee op hun zorgroute.
Werk en cao
werfacties verpleegkundigen

Instellingen werven verpleegkundigen met bonusacties

Cadeaubonnen tot een zonvakantie: zorginstellingen bedenken allerlei acties om verpleegkundigen te werven of te houden. Wat gebeurt er zoal in de strijd tegen het personeelstekort, en wat vinden we daarvan?
Tuchtrecht
Wat kunnen verpleegkundigen leren van tuchtrechtzaken?

Vijf wijze lessen uit vijf tuchtrechtzaken

Er is veel te leren van de fouten van andere verpleegkundigen. Daarom vijf belangrijke recente tuchtzaken met commentaar van twee experts.
EBP
Beter laten lijst

Bedek primaire wonden niet. En 65 andere handelingen die je beter kunt laten

In 2017 verscheen een evidence based lijst met 66 verpleegkundige handelingen die we beter achterwege kunnen laten. Uitbanning van deze handelingen blijkt lastig. Doe jij ze nog?
EBP
Wetenschap

Wetenschap: Toolbox voor vernieuwingen op de afdeling

Dit artikel verscheen in Nursing-magazine juli/augustus 2017 Verpleegkundigen kunnen de kloof tussen evidence based practice (EBP) en de dagelijkse zorgpraktijk verkleinen door gebruik te maken van de zogenaamde TIP-toolbox. In zes stappen loodst de toolbox verpleegkundigen door het proces om vernieuwingen te implementeren binnen de zorginstelling. Gezondheidszorgonderzoeker Nienke Kuk volgde negen weken lang twaalf verpleegkundigen […]
Werk en cao
De verpleegkunde is volwassen, nu de arbeidsvoorwaarden nog (fotografie: IStock)

De verpleegkunde is volwassen, nu de arbeidsvoorwaarden nog

Bijna tweeduizend verpleegkundigen lieten onlangs hun mening horen over het verpleegkundevak. Hun boodschap? Wij zijn volwaardige professionals – behandel ons ook zo!
Ouderenzorg
Chronische pijn bij ouderen

Herken chronische pijn bij ouderen

Chronische pijn bij (kwetsbare) ouderen komt vaak voor, maar wordt niet altijd herkend. Daardoor is nog altijd sprake van onderbehandeling.1 Reden genoeg voor pijndeskundige Marion Giesberts om deze maand de Challenge-toets te wijden aan dit onderwerp.
De Verpleegkundige

Impact: Geen casus, maar een mens

Linda doet haar derdejaars stage in de wijkverpleging. Een noodgeval maakt haar duidelijk dat het om echte mensen gaat, niet alleen om leerzame casussen.
verpleegkundigen met een fobie

Collega’s met een angst, voor bijvoorbeeld pillen of overgeven

Verpleegkundigen zijn bepaald geen watjes. Wie een hekel heeft aan bloed, plas en poep, kiest doorgaans niet voor het vak. Maar er zijn collega’s met opmerkelijke angsten die toch aan het bed staan. Vier verpleegkundigen vertellen over hun fobie.

Verfijn de zoekresultaten