Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 581 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Laatste levensfase

Interview Bart Cusveller: geslaagde palliatieve zorg

Verpleegkundige en filosoof Bart Cusveller schreef mee aan een boek over zorgverlening rond het levenseinde. In gesprek met Nursing geeft hij antwoord op de vraag: ‘Wat is ‘geslaagde’ palliatieve zorg?’
Ziektebeelden

Delier: van onrust tot apathie

Download de poster met de verschillen tussen stil en hyperactief delier.
Opleiding en deskundigheid

Wim wint de Nursing Challenge 2017

Aan de Nursing Challenge 2017 deden ruim 2100 verpleegkundigen mee. Transferverpleegkundige Wim de Wit (56) rondde alle vier de toetsen glansrijk af en gaat er met de hoofdprijs vandoor.
EBP

EBP: Bloedgas prikken: arterieel of capillair?

Als op de longafdeling een COPD-patiënt een exacerbatie heeft, is dan een arterieel bloedgas gewenst of is een capillair bloedgas ook voldoende? Met een arterieel bloedgas (Astrup) kan de samenstelling van het bloed worden bepaald: pH, O2, CO2, HCO3-, BE en O2-sat worden daarbij gemeten. Dit bloedgas wordt afgenomen in de pols (arteria radialis) of de lies (arteria femoralis).
Wondzorg

IAD in vier categorieën

Incontinentie-geassocieerde dermatitis kun je indelen in vier categorieën. Welke categorie zie je op de foto’s? En wat doe je?
Beroepsprofielen

De laatste puntjes op de Wet BIG-II

Na jarenlange voorbereidingen ligt het wetsvoorstel voor de herziene Wet BIG bijna in de Tweede Kamer. Vooral de overgangsregeling voor ‘oude’ mbo’ers blijkt onder verpleegkundigen een pijnpunt.
Laatste levensfase
Wetenschap

Wetenschap: meestal soepel sterfproces als patiënt stopt met eten en drinken

Terminale patiënten die stoppen met eten en drinken, overlijden meestal binnen één tot twee weken op een voor hen acceptabele manier.
Medicatie

Nursing Challenge: bijwerkingen bij geneesmiddelengebruik

Een belangrijke taak van verpleegkundigen is het signaleren van bijwerkingen van medicatie. Waar let je op? (Maak ook de toets en verdien een accreditatiepunt.)
Werk en cao
verpleegkundigen maken bed op

2018: wat staat verpleegkundigen te wachten dit jaar?

Voor iedereen die zich afvraagt wat 2018 in petto heeft voor verpleegkundigen: een greep uit de verwachte ontwikkelingen.
E-health

Zorg door een virtuele bril

Op het gebied van virtual en augmented reality gaan de ontwikkelingen razendsnel en de kans dat je te maken krijgt met VR of AR op je werkplek is groot. Hoe handig is het en welke toepassingen zijn er? Een paar veelbelovende ontwikkelingen op een rij.

Verfijn de zoekresultaten