Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 441 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Wondzorg
Casus wondzorg

Casus wondzorg: bloemsuikerpasta op een diabetische voetwond

Een 75-jarige vrouw meldt zich op de voetkliniek. De thuisverpleegkundige en huisarts hebben haar doorverwezen vanwege een ongunstig evoluerende diabetische voetwond.
Laatste levensfase

Impact: het laatste dat ik kon doen

Soms is aan het bed zitten het enige dat je kunt doen. William Boer, leerlingverpleegkundige op de afdeling chirurgie, wachtte met een stervende patiënte op de familie.
Opleiding en deskundigheid

Vluchtelingen worden verpleegkundige

Het afgelopen jaar stonden de kranten bol van de vluchtelingenproblematiek. Onder die vluchtelingen zijn ook verpleegkundigen, of mensen die dat willen worden. Maak kennis met vier gevluchte beroepsgenoten: Subhija, Ali, Kadiatou en Mohammed.
Laatste levensfase

Doorbraakpijn bij kanker

De herziene richtlijn ‘Diagnostiek en Behandeling van Pijn bij Patiënten met Kanker’ besteedt aandacht aan doorbraakpijn bij kanker. Dit zijn de verpleegkundige aandachtspunten.
Ziektebeelden

Verpleegkundige zorg bij hartfalen

Twintig tot dertig procent van de mensen krijgt te maken met hartfalen, meestal wanneer ze ouder zijn dan 70 jaar.1 De nieuwe Europese richtlijn van de ESC Heart Failure Association geeft concrete handvatten voor de verpleegkundige zorg rondom dit ernstige ziektebeeld.
EBP

Is onze werkwijze rond IABP evidence-based?

De intra-aortale ballonpomp (IABP) wordt toegepast bij cardiologische patiënten, bijvoorbeeld na een hartinfarct of hartoperatie. Een IABP vormt een tijdelijke mechanische ondersteuning van de linkerventrikelfunctie, en werkt volgens in- en deflatie van een met heliumgas gevulde ballon.
Thuiszorg

Psychiatrische cliënten in de thuiszorg

Als verpleegkundige in de thuiszorg kom je ze geregeld tegen: cliënten met verward gedrag. Welke problemen kun je bij deze groep cliënten verwachten en hoe ga je daarmee om?
Ziektebeelden
Wetenschap

Wetenschap: bevorderen van zelfmanagement na een cva

Het oppakken van het leven na een beroerte is complex. Ton Satink, ergotherapeut en master of science in occupational therapy, onderzocht tijdens zijn promotieonderzoek meningen en ervaringen van cva-getroffenen, hun partners, en zorgprofessionals.
Werk en cao

Van uurtje factuurtje naar beloning per zorgprofiel

Wijkverpleegkundigen moeten patiënten gaan indelen in zorgprofielen. En elk zorgprofiel krijgt een vast tarief. Dat is het plan voor de bekostiging van wijkverpleging. Ondertussen doen aanbieders van wijkverpleging zelf onderzoek.
Thuiszorg

Zo maak je als wijkverpleegkundige een wijkplan

Als wijkverpleegkundige weet je dat het bij preventieve zorg niet alleen om die ene cliënt gaat, maar ook om de wijk waarin hij woont. Maar ja, hoe pak je dat aan? Een snelcursus wijkanalyse en -plan maken helpt je op weg.

Verfijn de zoekresultaten