Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 474 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
De Verpleegkundige
Verpoleegkundige Roos heeft een speciale band met een patiënt

Impact: Balletmeisjes

Als blijkt dat een van de patiënten van Roos Schrijer vroeger balletjuf was, hebben ze gelijk een band.
Verpleegtechnische handelingen
verpleegkundige legt een infuus aan bij een oudere patient.

8 vragen over het prikken van een infuus

Op de juiste manier een infuus prikken zonder dat de patiënt er al te veel hinder van ondervindt, is niet gemakkelijk. We vroegen verpleegkundigen welke vragen zij hierover hebben, en legden deze voor aan Alfred de Jong, docent en anesthesieverpleegkundige en Christel Janssens, verpleegkundig specialist van het IV Katheterteam.*
Patiëntveiligheid
Wetenschap

Wetenschap: het nut van werken met indicatoren

Beperk het aantal indicatoren om de kwaliteit van de verpleegkundige zorg te meten en geef verpleegkundigen inzicht in het nut van indicatoren. Dat bepleit gezondheidswetenschapper Dewi Stalpers in haar proefschrift over de effectiviteit en bruikbaarheid van kwaliteitsindicatoren in ziekenhuizen.
Werk en cao
Nachtdiensten bleken geen effect te hebben op het aantal ziekmeldingen

Korte rusttijd tussen diensten: vaker ziek

Verpleegkundigen die minder dan elf uur rusttijd krijgen tussen diensten, melden zich vaker ziek. Dat blijkt uit Noors onderzoek. Tot verbazing van de onderzoekers hadden nachtdiensten geen effect op het aantal ziekmeldingen.
Wondzorg
Casus wondzorg

Casus wondzorg: bloemsuikerpasta op een diabetische voetwond

Een 75-jarige vrouw meldt zich op de voetkliniek. De thuisverpleegkundige en huisarts hebben haar doorverwezen vanwege een ongunstig evoluerende diabetische voetwond.
Laatste levensfase

Impact: het laatste dat ik kon doen

Soms is aan het bed zitten het enige dat je kunt doen. William Boer, leerlingverpleegkundige op de afdeling chirurgie, wachtte met een stervende patiënte op de familie.
Opleiding en deskundigheid

Vluchtelingen worden verpleegkundige

Het afgelopen jaar stonden de kranten bol van de vluchtelingenproblematiek. Onder die vluchtelingen zijn ook verpleegkundigen, of mensen die dat willen worden. Maak kennis met vier gevluchte beroepsgenoten: Subhija, Ali, Kadiatou en Mohammed.
Laatste levensfase

Doorbraakpijn bij kanker

De herziene richtlijn ‘Diagnostiek en Behandeling van Pijn bij Patiënten met Kanker’ besteedt aandacht aan doorbraakpijn bij kanker. Dit zijn de verpleegkundige aandachtspunten.
Ziektebeelden

Verpleegkundige zorg bij hartfalen

Twintig tot dertig procent van de mensen krijgt te maken met hartfalen, meestal wanneer ze ouder zijn dan 70 jaar.1 De nieuwe Europese richtlijn van de ESC Heart Failure Association geeft concrete handvatten voor de verpleegkundige zorg rondom dit ernstige ziektebeeld.
EBP

Is onze werkwijze rond IABP evidence-based?

De intra-aortale ballonpomp (IABP) wordt toegepast bij cardiologische patiënten, bijvoorbeeld na een hartinfarct of hartoperatie. Een IABP vormt een tijdelijke mechanische ondersteuning van de linkerventrikelfunctie, en werkt volgens in- en deflatie van een met heliumgas gevulde ballon.

Verfijn de zoekresultaten