Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 411 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Werk en cao

2017 Wat staat ons te wachten dit jaar?

wat staat verpleegkundigen te wachten in 2017?
Beroepsprofielen, cao, inspectiebezoek: voor iedereen die zich afvraagt wat 2017 in petto heeft voor verpleegkundigen: een greep uit de verwachte ontwikkelingen.
Ouderenzorg

Interview Frans Hoogeveen: intimiteit bij dementie

Frans Hoogeveen spreker palliatieve zorg
Frans Hoogeveen is expert op het gebied van dementie. Wat kan deze ouderenpsycholoog ons leren over de omgang met seksualiteit en intimiteit bij dementie?
Bejegening

Dilemma: Cliënt wil mij als enige zorgverlener

ethisch verpleegkundig dilemma
Een cliënte wil dat alleen wijkverpleegkundige Olga haar ulcus cruris komt verzorgen. Moet Olga hiermee instemmen? We bespreken de casus volgens de methode Moreel Beraad.
Medicatie

Medicinale cannabis: wat je moet weten als verpleegkundige

Medicinale cannabisflos
Patiënten die kampen met chronische pijn of misselijkheid kunnen baat hebben bij medicinale cannabis. Ook kan het de eetlust opwekken. Wat moet je weten over dit - nog niet breed ingezette - middel?
Wondzorg

Verpleegkundige topzorg: kennis delen in de wondzorg

Soorten wondverbanden wondzorg Nursing voor verpleegkundigen
Er gaat veel geld om in de zorg voor patiënten met complexe wonden. Op deze kosten zou je flink kunnen besparen als je de kwaliteit van zorg opschroeft. Dat is althans de verwachting van de pilot Verpleegkundige Topzorg. ‘Wij willen specialistische kennis over wondzorg delen met de héle zorgketen.’
Patiëntveiligheid

EBP: mag patiënt zonder mictie naar huis?

evidence based practice
Mogen patiënten na algehele anesthesie zonder mictie naar huis, of is het risico op urineretentie te groot? Collega's zochten het uit.
De Verpleegkundige

Impact: Balletmeisjes

Verpoleegkundige Roos heeft een speciale band met een patiënt
Als blijkt dat een van de patiënten van Roos Schrijer vroeger balletjuf was, hebben ze gelijk een band.
Verpleegtechnische handelingen

8 vragen over het prikken van een infuus

verpleegkundige legt een infuus aan bij een oudere patient.
Op de juiste manier een infuus prikken zonder dat de patiënt er al te veel hinder van ondervindt, is niet gemakkelijk. We vroegen verpleegkundigen welke vragen zij hierover hebben, en legden deze voor aan Alfred de Jong, docent en anesthesieverpleegkundige en Christel Janssens, verpleegkundig specialist van het IV Katheterteam.*
Patiëntveiligheid

Wetenschap: het nut van werken met indicatoren

Wetenschap
Beperk het aantal indicatoren om de kwaliteit van de verpleegkundige zorg te meten en geef verpleegkundigen inzicht in het nut van indicatoren. Dat bepleit gezondheidswetenschapper Dewi Stalpers in haar proefschrift over de effectiviteit en bruikbaarheid van kwaliteitsindicatoren in ziekenhuizen.
Werk en cao

Korte rusttijd tussen diensten: vaker ziek

Nachtdiensten bleken geen effect te hebben op het aantal ziekmeldingen
Verpleegkundigen die minder dan elf uur rusttijd krijgen tussen diensten, melden zich vaker ziek. Dat blijkt uit Noors onderzoek. Tot verbazing van de onderzoekers hadden nachtdiensten geen effect op het aantal ziekmeldingen.

Verfijn de zoekresultaten