Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 536 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Bejegening
Verpleegkundige met cliënt

Positieve Gezondheid: handig hulpmiddel of hype?

Het concept Positieve Gezondheid is hot. Overheid en zorgverzekeraars omarmen deze nieuwe kijk op gezondheid. Maar wat kun je ermee als verpleegkundige? En wat heeft de patiënt eraan?
EBP

EBP: Zijn niet-farmacologische interventies effectief tegen delier bij ouderen?

Zodra ouderen in het ziekenhuis een delier ontwikkelen, worden niet-farmacologische interventies ingezet, zoals het creëren van een prikkelarme omgeving. Kunnen dit soort interventies delier voorkomen?
Thuiszorg

Thuis best? De grenzen van verantwoorde zorg thuis

Coalitiepartijen D66, CDA, VVD en ChristenUnie willen dat het kabinet meer aandacht gaat besteden aan de zorg voor thuiswonende ouderen.1 Wijkverpleegkundigen springen een gat in de lucht: zij lopen binnenshuis al maanden aan tegen de grenzen van verantwoorde zorg thuis.
De Verpleegkundige

Foto-impressie Nursing Experience 2017

De Nursing Experience 2017 (6 en 7 december in Ede) trok met ruim 3.500 bezoekers het hoogste aantal bezoekers in de geschiedenis van het evenement.
Verpleegtechnische handelingen
Wetenschap

Wetenschap: MEWS meten volgens protocol werkt beter dan op indicatie

Als verpleegkundigen driemaal daags vroege waarschuwingssignalen meten voor klinische achteruitgang, werkt het Spoed Interventie Systeem beter dan wanneer ze alleen op indicatie meten.
Werk en cao

Liever niet staken? Deze acties werken ook

Staken: dat doen verpleegkundigen niet zomaar. Wel zijn andere vormen van actievoeren de laatste tijd voorbij gekomen. Heeft dat al wat opgeleverd?
Ouderenzorg

Fysiologische veranderingen bij het ouder worden

Het ouder wordende lichaam ondergaat allerlei fysiologische veranderingen waar je als verpleegkundige alert op moet zijn. Een aantal daarvan hebben we op een poster gezet.
Medicatie

Medicijnquiz: metoclopramide

Metoclopramide wordt voorgeschreven bij misselijkheid en braken. Test je kennis over dit middel en verdien een accreditatiepunt voor het kwaliteitsregister V&V.
Ouderenzorg

Wetenschap: Simpel EEG kan delier ontdekken

Numan en collega’s onderzochten hoe succesvol drie Nederlandse ziekenhuizen delier opsporen. De resultaten vallen tegen: delierexperts zijn het in ongeveer twee op de tien gevallen niet eens of een patiënt een delier heeft of niet. Verpleegkundigen op de IC screenen bij ongeveer de helft van de patiënten op delier, op de verpleegafdeling gebeurt dat zelfs […]
Ziektebeelden

5 vragen over sepsis

Onlangs kreeg een verpleegkundige een waarschuwing omdat ze niet tijdig een sepsis had herkend. En het ís ook een lastig te herkennen aandoening. Terwijl snel ingrijpen juist veel effect heeft op de overlevingskansen van de patiënt.

Verfijn de zoekresultaten