Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 580 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Wondzorg
zwachtelen

Compressietherapie: zwachtelen met klittenband

Klittenbandzwachtels hebben veel voordelen, en zouden wel eens de toekomst van het zwachtelen kunnen zijn. Wat moet je weten over deze vorm van compressietherapie?
De Verpleegkundige
anatomie van de verpleegkundige

Poster ‘Anatomie van de Verpleegkundige’

Cadeautje voor de Dag van de Verpleging: een poster over de anatomie van de verpleegkundige.
Thuiszorg

Wetenschap: kwart thuiswonende ouderen beperkt in vrijheid

Een op de vier thuiswonende Vlaamse ouderen die thuiszorg ontvangen, heeft te maken met maatregelen die zijn/haar vrijheid beperken.
Thuiszorg

Nieuwe wet zorg en dwang regelt onvrijwillige zorg thuis

Vrijheidsbeperking met bijvoorbeeld onrustbanden en bedhekken is in de verpleeghuizen sterk afgenomen. Nu is de thuiszorg aan de beurt. Wat betekent de nieuwe Wet zorg en dwang voor de praktijk?
Ziektebeelden

Wetenschap: met toolkit betere screening op depressie na beroerte

Met behulp van een toolkit screenen neurologieverpleegkundigen vaker of patiënten depressieve symptomen hebben na een beroerte.
Medicatie
haloperidol

Nursing Challenge: haloperidol (‘haldol’)

Mensen met dementie, wanen, psychoses, of een delier krijgen vaak haloperidol voorgeschreven. Maar ook als anti-emeticum in de palliatieve fase is het een vaak gebruikt middel.
Ziektebeelden
Lymfoedeem

Nursing Challenge: herkennen en behandelen van lymfoedeem

Lymfoedeem is een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het weefsel. Het heeft een grote impact op het leven van de patiënt. Wat zijn de aandachtspunten bij lymfoedeem? Maak de toets en verdien twee accreditatiepunten.
Bejegening

Interview Marcellino Bogers: ‘Verpleegkundigen kunnen zo mooi spelen met humor’

Het boek van verpleegkundige en cabaretier Marcellino Bogers over humor als verpleegkundige interventie is herzien. Raakt hij dan nooit uitgepraat en -geschreven over de humor? ‘Nee, daarvoor is humor een veel te krachtige interventie.’
Wondzorg

Casus wondzorg: acute voetwond en slechte vaten

Meneer Bosman verblijft in het revalidatiecentrum na een heupfractuur. De wond op de heup heelt goed, maar dan blijkt meneer plots een voetwond te hebben. De wond geneest niet goed en dat betekent heropname in het ziekenhuis.
Ziektebeelden

Quiz: test je kennis over delier

Een meerpersoonskamer geeft meer kans op een delier, een heupoperatie ook. Waar of niet waar? Test je kennis over delier met onderstaande vragen.

Verfijn de zoekresultaten